Search
Close this search box.

Krapanj – osvrt na 2. studentski termin

Kursiljo – mali tečaj kršćanstva, već tradicionalno održava ljetni kamp na malom otoku Krapnju u Šibensko – kninskoj županiji. Kao i svake godine, na Krapnju se održavaju različiti termini i programi za određene životne dobi i okolnosti. Svi to znamo i znamo koliko nam to mjesto vraća snage, potiče na bolji i dublji odnos s Gospodinom, to su iskustvo osjetili i sudionici 2. studentskog termina, u kojem je sudjelovalo 80 sudionika vođenih svojim pastirima: vlč. Andrijom Vrane, o. Viktorom Grbešom, karmelićaninom, vlč. Josipom Đurinom, perfektom Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu te vlč. Lukom Brešićem, mladomisnikom i župnim vikarom župe Navještenja BDM u Velikoj Gorici.

Kao pomoć svećenicima i na usluzi svim sudionicima bili su animatori, koji su brinuli o tome da program teče bez poteškoća. No, ne na način da vode glavnu riječ, nego su bili pozvani svjedočiti svoju vjeru u služenju drugima kroz rad u grupama, osobni svjedočanstvima i mnogim drugim malim gestama ljubavi kakobi se svi osjećali kao u svojim domovima.
I ove godine, program je bio ispunjen svjedočanstvima i životnim iskustvima animatora, bogatim i poučnim temama našim duhovnih pastira u kojima smo se zapitali „Tko sam ja?“ te tražili odgovore na mnoga druga pitanja. No sva pitanja koja su se rodila na Krapnju, pozvani smo s Gospodinom riješavati i tražiti odgovore u svojoj svakodnevici!
Radovi u skupinama su nam pomogli doći do odgovora ili barem smjernica za naš život i to dijeljenjem svojih životnih situacija, pitanja i poteškoće, ali i radosti i blagoslova koji uvelike pomažu jedni drugima prepoznati Gospodina u tim trenutcima, ali posebno u onima u kojima se On proslavio u našem životu.
Kako bi naša radost bila potpuna, tu su radne akcije kojima želimo, svakome tko dođe, učiniti boravak na Krapnju ljepšim i kako bi svojim radom doprinijeli da se svaki sudionik osjeća kao onaj koji gradi to zajedništvo na predivnom otoku tišine!
Ovakvo ljetovanje ne može proći bez sporta i rekreacije, zabavnih igara i glazbenih večeri, kupanja i spontanih druženja kada se veselimo, družimo te još bolje upoznajemo jedni druge. Oni trenutci koji su svima plodonosni i posebni upravo su trenutci provedeni s Gospodinom u šutnji, klanjaju, sakramentu sv. ispovijedi, svetim misama i naravno molitvi, bila ona osobna ili zajednička, sve što smo činili prožeto je upravo njome, te nam na kraju svakog tjedna ostaje brojati plodove koje smo primili od Gospodina i zahvaljivati Mu do sljedećeg susreta kada ćemo opet doći umorni i opterećeni i On će nas odmoriti!

D.T.

Podijelite objavu

Skip to content