Search
Close this search box.

KRIZMANIČKI TEČAJ – SV. KRIŽ ZAČRETJE, 28. – 30.03.2014.

Na krizmaničkom tečaju u Sv. Križu Začretje okupilo se 70 – ak krizmanika koji su, kako su sami priznali u dojmovima, mislili da će im vikend s Kursiljom biti dosadan. Nakon početnog upoznavanja i tema o upoznavanju sebe, odnosu s Bogom i novom životu s Njim te prezentacije o Drvencima, razgovori u grupama postajali su sve opušteniji i otvoreniji.
Drugoga dana vlč. Andrija i animatori progovorili su krizmanicima o ljubavi i smislu, prijateljstvu, čistoći za ljubav, ovisnostima i Facebooku te o tome kako smo svi mi ljubljene kćeri i sinovi Božji. Osim tema i razgovora u skupinama, bilo je puno pjesme, igara na otvorenom i glasnog navijanja, a nakon ručka se i zaplesalo uz zvuke harmonike.

U nedjelju je nakon tema o Duhu Svetom i molitvi uslijedila sveta misa na kojoj su krizmanici, uz blagoslov vlč. Andrije i svoga župnika, dobili križeve, a nakon pisanja dojmova dobili su i domaću zadaću. Na kraju druženja je bilo suza zbog rastanka, ali u srcima je ostala radost zbog predivnog vikenda provedenog s Bogom.

Evo i nekoliko dojmova krizmanika:

  • Kada nam je župnik rekao da ćemo ovaj vikend morati provesti ovdje, bilo mi je užasno jer sam mislila da će biti dosadno, ali sam se iznenadila kad sam vidjela koliko je zapravo odlično ovdje. Jako mi se svidjelo i htjela bih opet ići. Osim što su animatori pričali o temama koje su bile vrlo zanimljive, družila sam se i s onim ljudima s kojima prije nisam imala kontakt. Sve u svemu, bilo je odlično, fenomenalno, fantastično.
  • Bilo bi dobro da je više trajalo, žao mi je što se rastajemo.
  • Kursiljo mi se jako svidio, potaknuo me da malo razmislim o svemu i da malo više uđem u sebe, da se više upoznam nego prije.
  • Jako mi se svidjelo, mislio sam da će biti dosadno, ali sam shvatio da je poučno.
  • Bilo mi je predivno, svima bih preporučio i zauvijek ću pamtiti ovo iskustvo.

A.O.

Podijelite objavu

Skip to content