Search
Close this search box.

Krizmanički tečaj na župi BDM Žalosne, u Španskom, 11.- 13.4.

​​Na krizmaničkom tečaju u Španskom okupilo se 50 – ak krizmanika. Većina je na početku rekla kako očekuju zabavu, a na kraju su je dobili, ali na sasvim njima neobičan način. Nakon početnog upoznavanja, uslijedila je tema Tko sam ja, velečasnog Andrije i prezentacija Drvenci, koja im je uspjela pokazati kako je svatko od njih važan, što su nam kasnije rekli u razgovorima. Uslijedila je Matejina tema nakon koje je već prvu večer ova grupa ostala bez teksta, sva u suzama.

Drugi dan su animatori govorili o odnosima u obitelji i ljubavi na drugačiji način nego su krizmanici navikli slušati.Čisti pogled, misao, djelo. Osim tema i razgovora, našlo se vremena za pjevanje i raznorazne igre, od kojih se najviše pamti igra potezanja užeta, gdje su cure pokazale koliko su zapravo snažne. Popodne se odvijalo klanjanje, uz mogućnost ispovijedi.
I u nedjelju smo započeli rad s molitvom, kao i prethodne dane. Pripremali smo se na misu, na način da je svaka grupa napisala svoju molitvu vjernika. Potkraj misnog slavlja, velečasni Andrija je podijelio krizmanicima križeve i svakome od njih dao poruku koja će ih uz Njegovu pomoć voditi kroz život. Nakon toga, naš rektor Vitomir pričao je o opasnostima svjetovnog života, „na najprimjereniji način“ kako je rekla jedna naša krizmanica. Došlo je i vrijeme rastanka i svi smo otišli puni Duha svojim domovima. Nakon što je cjelokupni program završio, nekolicina sudionika je bila toliko oduševljena da su željeli ostati još. Pročitajte dojmove u privitku.

 

Podijelite objavu

Skip to content