Search
Close this search box.

Krizmanički tečaj u Pitomači za drugu grupu krizmanika

Vrijedni animatori su ovoga vikenda ( 15 – 17. 04. 2016. ) opet posjetili Pitomaču , te su Mali tečaj kršćanstva održali drugoj grupi krizmanika. U svoj predivni dom ugostili su nas vlč. Ivica Puškadija, te njegov župni vikar Siniša Blatarić. Bilo je puno smijeha, igre i zabave, ali I ozbiljnih tema.

Svoju zadaću, kao animatori odradili su : Anika Sačić, koja je ujedno bila I rektorica, Marija Cingula, Stela Posavec, Doroteja Kontrec, Tomislav I Nikolina Vrane, Luka Koren I moja malenkost. Od Svećenika, ovoga vikenda sa nama je bio vlč. Petar Mlakar koji je ujedno i vrlo uspješno vršio ulogu ravnatelja tečaja.

Teme koje su se održale bile su :

– ‘Tko sam ja?’ – Luka K.
– ‘Bog Otac’, ‘Isus Krist’, ‘Kršćanski duhovni život’, ‘Duh Sveti’ – vlč. Petar M.
– ‘Predbračna čistoća’ – Tomislav i Nikolina V.
– ‘Prijateljstvo’, i ‘ Mi apostoli u svijetu’ – Anika S.
– ‘Kako se Bog ušuljao u moj život’ – Doroteja K.
– ‘Utjecaj medija’ – Marija C.

Vrijeme između tema proveli smo razgovorima u grupama, gledanjem zanimljivih filmića, slušanjem prezentacija, te u zajedničkim molitvama.

Matija Koren

Evo I nekih dojmova:

  • Drago mi je što sam ovaj vikend bila na tečaju =). Tema od Doroteje, me posebno taknula u srce =).Svi sadržaji su super, rad u grupi je bio predobar =). Odlučila sam da ću više moliti i da ću pustiti Boga u svoj život =). Prijedlogi za tečaj su da traje duže =). Ocijena 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme =) Na tečaju je bilo predivno, animatori su najbolji, braća Koren su jako zanimljivi i duhoviti, a cure su jako simpatične i dobre. Bili ste super i pomogli ste nam. Hvala vam za sve što ste učinili za nas! Matija je stvarno zakon =) Super ste, samo tako nastavite! =) =)
  • Da drago mi je što sam izdvojila vrijeme za ovaj susret, pa neznam kako da to točno opišem, ali radovala sam se. Pa tema od Luke i Doroteje su mi se najviše dojmile. Pa ako idemo po najdražima ne bih baš to mogla reči. Ali najviše su mi se sviđali Lukci i Doroteja. Ma svi su odlični. Sve je bilo odlično i super bez loših izjava, uživala sam. Da, definitivno se nešto promijenilo, a to čemo još vidjeti, definitivno bi htijela otići na Krapanj i biti animator. Sve je bilo odlično. Moja ocjena 5 5 5 5 5, pet petica. Svidjeli su mi se animatori, teme, igre, ma sve. I da me neko pita da li bi opet htijela ići, da mogu. Naravno da bi još 1000 puta a i više. Svidjele su mi se teme koje su me dirnule u srce i rasplakale me do suza. Sve bih htjela ponoviti da me se pita. I definitivno bi htijela ostati u kontaktu sa animatorima i ostalima.
  • Jako mi je drago što sam ovaj vikend izdvojila za ovaj tečaj jer mi je bilo stvarno jako lijepo. Takvo posebno iskustvo u životu pamtiti ću zauvijek. Uživala sam u svim temama i bile su stvarno jako zanimljive i sretan sam što sam čula toliko puno priča. U Mariji sam osjetila nešto posebno i predivno, super osjećaj koji ne mogu opisati. U grupi mi je bilo jako zabavno, razgovarali smo s animatorom, smijali se i super se slagali. Sve mi je bilo prekrasno, od molitava, igara, priča, dogodovština, pjesama do ispovijedi, druženja… OCJENA 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme! <3 Super ste! Grupa SLUŽENJE Matija je naj! (rekao mi je da to napišem)
  • Drago mi je što sam izdvojila ovaj vikend jer da nisam nebi upoznala puno novih dobrih osoba, i nebi naučila mnogo drugih stvari. Posebno mi se dojmila tema Dore: Kako se Bog ušuljao u moj život i u toj temi sam osjetila Božji dodir. Posebno bi izdvojila temu Predbračne čistoče mladog para. Sve je bilo super i da mogu naze bih ponovila 10 puta – jer je zabavno i ljepo! Promijenila sam svoj odnos prema Bogu i od sada me više zanima u vezi Njega. Ništa se neboje jer kome god da dođete dobro ste došli, i donjet čete sreću u njihov život. Ocijena 4. Neočekivano dobro iskorišteno vrijeme i jedan od najboljih iskorištenih vikendi.
  • Malo je reći da mi je drago, jer mi je bilo i više od toga. Najviše mi se sviđale teme „Tko sam ja“ – Luka Koren, Predbračna čistoća – Nikolina i Tomislav, a najviše tema „Kako se Bog ušuljao u moj život“  Doroteja Kontrec. Bog me najviše dotakao u temi Kako se Bog ušuljao u moj život, jer sam se na neki način suosjećala s Dorotejom, kojoj je to bilo vrlo teško proživljavati. Pa na neki način, je, zato što sam počela osjećati da je On tu! Imam prijedlog da se to nastavi i da ostanemo u kontaktima. Ocijena 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme! <3

Podijelite objavu

Skip to content