Search
Close this search box.

Krizmanički tečaj u župi Bl. Ivan Merz, Špansko

“A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja“
Duh zajedništva, jednostavnost, predanje, radost, ljepota, iskrenost i lakoća postojanja. Tako male obične riječi, a tolika punina u srcu.
Vikend 27.-29.11.2015. proveli smo s krizmanicima župe Bl. Ivana Merza u Španskom.
Pod duhovnim vodstvom velečasnog Josipa Đurina, pitali smo se „tko sam ja“ a neki od krizmanika su se pitali “ što ja ovdje radim?“ Međutim, nakon prezentacije Drvenci i svjedočanstva vlč. Josipa, sumnja oko dolaska se pretvorila u radost susreta. U malim grupama smo se bolje upoznali, gdje smo prepoznavali međusobne vrline i mane. Posebno smo svi bili dirnuti Matejinim svjedočanstvom o obitelji, a dan smo završili pred Presvetim oltarskim sakramentom. Naši animatori Danijela, Hrvoje i Zdravko su napisane vrline i mane prikazali Gospodinu, a taj način molitve i svijest da ih Gospodin sluša i da im je blizu, posebno je dotaknula naše mlade prijatelje.

Sunčano subotnje jutro nas je pozdravilo kao i osmjesi naših krizmanika. Započeli smo dan molitvom i pjesmom. Marko i Mateja bili su nam instrumentalna podrška s violom i gitarom, a srca i grla su sama odgovarala na ritam instrumenata. Svjedočanstva Marka o glazbi i Zdravka o borbi u životu, posebno su dotaknula dečke, dok ih je Danijelina tema o odrastanju i darovima Duha Svetoga potaknula na promišljanje. Hrvojevo svjedočanstvo o facebooku im je bilo aktualno i zanimljivo.
Molitva, pjesma, igre, ručak, razgovor i zajedništvo u svemu tome obilježili su prijepodne. Dan smo završili sa ispovjedi i svetom misom u crkvi BDM Žalosne u Španskom.
Posljedni dan krizmaničkog tečaja čuli smo Tonijevo svjedočanstvo o životu prije i poslije braka. Na opće iznenađenje sviju, uslijedio je kratki film o nama koji je pripremila Mateja na temelju svih fotografija tijekom subote. Duhovnu obnovu smo završili svetom misom u školi koju je predslavio mons. Mijo Gorski u sklopu svog pastoralnog pohoda župe Bl. Ivana Merza. Prvu nedjelju došašća, krizmanici su dočekali ispunjeni vjerom, nadom i svjesniji Božje blizine nego ikada prije.

Neki od dojmova krizmanika:

  • Jako mi je drago što sam sudjelovao, jer sam se osjećao bliže Bogu nego ikad prije.
  • Tokom cijele duhovne obnove osjećao sam posebnu povezanost sa svim animatorima i polaznicima tečaja.
  • Jako mi je žao što se naše druženje ne nastavlja redovito jer mi je bilo jako lijepo.
  • Svidjele su mi se igre i svjedočanstva, ali mi je bio najbolji rad u grupama.
  • Moj odnos prema Bogu se promijenio zato što sam odlučila moliti krunicu svaki dan i jako mi je drago što sam sudjelovala.

Kratki filmić pogledajte na linku:)!

Katarina Pučić

Podijelite objavu

Skip to content