Search
Close this search box.

Mali tečaj kršćanstva za branitelje

Ovogodišnju sezonu Malih tečajeva kršćanstva na Krapnju započinju branitelji. Tečajevi za branitelje održavaju se na Krapnju od 2010. godine i otada su donijeli mnogo dobra, posebno mir u srca i duše onih koji su bili tu za nas kada je bilo najpotrebnije. Kursiljo tečaj za branitelje ove godine će se održati od 15- 19. lipnja. Plodovi ovih susreta su veliki, iskustva jako pozitivna jer i psiholozi koji surađuju u pripremi tečaja ističu prednosti “Kursiljo pristupa” u radu s braniteljima. Prof.psih. Zoran Komar o tečaju kaže : „…ovaj tečaj je za svakog čovjeka, a posebno za ljude koji su ranjeni u duši. Njima je on isto što i voda za presušjelu zemlju.“

Prošle godine na tečaj su prvi put bile pozvane supruge, jer se problemi branitelja odražavaju na cijelu obitelj, to se pokazalo kao dobar pristup u rješavanju njihovih problema. Poseban doprinos dao je i psiholog koji je svojim iskustvom u radu s tom populacijom i stručnim znanjima pomogao u rješavanju konkretnih problema.

Donosimo nekoliko dojmova sudionika:

  • Utisci nakon Kursilja jako su dobri, produbili smo svoja znanja protiv duhovnog nemira, stekli saznanja za drugi način liječenja nemira u duši.Tečaj je jedno novo pozitivno iskustvo kako prepoznati boga u svakom trenutku i kako ga mogu voliti i ljubiti.. Nemam nikakvih primjedbi i sugestija. Sviđa mi se kako su voditelji vodili tečaj.
  • Predavanja su zaista zanimljiva i teme su vrlo korisne. Moj prigovor je što u kasnijim satima dolazi do zamora i pada koncentracija, jer su mnogi od nas pod djelovanjem lijekova. U vezi toga bi trebalo nešto učiniti ako je ikako moguće. HVALA!!!
  • Tečaj mi je donio olakšanje i mir. Kad smo došli prvi dan nisam bila baš skoncentrirana, ali kako su sati i dani prolazili (uz svjedočanstva voditelja, razgovore, ispovijed itd.) dobivala sam sve više milosti u svoje srce.
  • Nadam se da mi je Kursiljo pomogao da ispunim prazninu u srcu i duši s kojom sam ovamo došla. HVALA!!!
  • Vrlo sam zadovoljan i čak iznenađen u pozitivnom smislu da ovakav tečaj postoji i da sam imao tu sreću da sudjelujem i budem ovako sretan i ispunjen vjerskim porukama i saznanjima koja do danas nisam imao. Tečaj mi je donio produhovljenje, unio duhovni mir u moje tijelo. Posebno ispovijed, koju sam doživio kao nikad do sada. Zato sam vrlo sretan.Mislim da bi trebalo malo više vremena posvetiti pitanjima i odgovorima nas polaznika tečaja. Sve pohvale svećenicima Andriji i Dragecu. Bog vas blaoslovio!

Želja nam je da tečajevi za branitelje budu besplatni za sve sudionike kako osobno financijsko stanje ne bi bilo prepreka da svi oni kojima je potrebna duhovna obnova, dođu na tečaj. Za to nam treba i vaša pomoć. Molimo da i ove godine pomognete svojom donacijom. Slobodno proslijedite informaciju svojim prijateljima i poslovnim partnerima za koje mislite da bi bili spremni podržati Kursiljo.

Uplate možete izvršiti na žiro- račun Kursilja otvoren u Zagrebačkoj banci d.d. Zagreb:
IBAN: HR38 2360 0001 1016 2092 6
Primatelj: Mali tečaj kršćanstva, Tajništvo Kursilja, Zagreb Kaptol 12
Opis plaćanja: Donacija za braniteljski tečaj

Podijelite objavu

Skip to content