Search
Close this search box.

Novosti Kursilja Zadarske biskupije (prosinac 2013.)

U Zadarskoj biskupiji kursiljisti svih dobnih skupina nastavljaju sa svojim uobičajenim tjednim i mjesečnim susretima. Od ovih mjesečnih, koji okupljaju najveći broj i koji su uvijek događaj u župi, izdvajamo Ultreye koje su održane u listopadu i studenom. Tema one listopadske odnosila se na molitvu i naš rast kroz molitvu. Susret je vodio župnik s Plovanije, don Šime Perić, a sastali su se uglavnom kursiljisti tog dijela grada, ukupno nas tridesetak. Nagovor se odnosio na krivo i pravo poimanje molitve. Duhovni dio završio je časoslovom, a onaj neformalni čašćenjem i druženjem kursiljista. Ultreja održana u studenom bila je u znaku obitelji. Don Šime nam je opet držao nagovor i približio temu obitelji kroz Crkvu. Susret je kao po običaju priveden kraju druženjem i razmjenom iskustava članova različitih prijateljskih kursiljo zajednica.

Osim redovitih mjesečnih okupljanja, kursiljisti iz Zadra su se u posljednjih mjesec dana sastajali i izvanredno, kako bi se što više uključili u rad koji zahtjeva „borba“ za prave vrijednosti – Obitelj u prvom redu. U sklopu inicijative „U ime obitelji“ i naši kursiljisti su se angažirali za pravedno provođenje referenduma i sudjelovali u cijelom pothvatu kao promatrači volonteri. Kao što su se spremno odazvali na prikupljanje potpisa, tako su se spremno odazvali i na molitvu za referendum – Devetnicom Kristu Kralju.
Od novosti u skoro vrijeme, najavljujemo Nadbiskupijsku Ultreyu na 3. nedjelju došašća. A novi tečajevi započet će i s novim danima 2014. godine.
Kursiljo Zadar

Podijelite objavu

Skip to content