Humor na tečajevima :)

Redovito se na našim druženjima, posebno trodnevnim tečajevima pojave vesele zgode i nezgode kojima se smijemo nekoliko dana, a onda ih naprosto – zaboravimo. A šteta ih je zaboraviti, jer one su sastavni dio cjelokupnog doživljaja Kursilja. To je osnovni razlog zbog kojeg bih želio da neki od njih ostanu ne samo zabilježeni, već i prepričani drugim suradnicima i bivšim polaznicima. Možda i njih razvesele. Zato ovdje sada donosim dvije anegdote koje sam zabilježio nedavno. Anegdote su stvarne, ali u njima ne navodim prava imena sudionika i mjesto gdje su se dogodile, da se netko eventualno ne osjeti pogođenim.
Želio bih da se i drugi suradnici jave i podijele s nama koju od svojih anegdota s nekog našeg druženja. 

Krunoslav Milas

Nakon tečaja na kome se okupio relativno mali broj polaznika, suradnici za stolom razgovaraju s mjesnim župnikom. On, objašnjavajući zbog čega se malo starijih ljudi iz njegove župe pojavilo na tečaju, na kraju mudro zaključi: «Pojma nemate kako je meni teško s ovim ljudima. Sve su vam to ‘zelenokaderaši’»!!!
Napomena mlađima koji možda nisu čuli za izraz «zeleni kader»: radi se o vojnicima Austrougarske monarhije, koji se tijekom prvog svjetskog rata, a nakon dopusta kod kuće, više nisu željeli vratiti na front, pa su se, potaknuti idejama Oktobarske revolucije u Rusiji, skrivali od vlasti po šumama oko svojih sela i živjeli od pljačke i pomoći seljaka.

Na jednom tečaju u Hercegovini, jedna se suradnica u nekoliko navrata žalila rektoru kako joj je teško sjediti blizu drugog suradnika (a bila je gužva za stolovima i oni su se praktički cijeli dan gotovo leđima dodirivali) jer njemu neprestano krče crijeva. On je, jadan, bio upravo na dijeti, gotovo ništa nije jeo, a tijelo (mislim želudac i crijeva) traže svoje. Konačno je sama pronašla rješenje: kad je tijekom odmora netko od polaznika donio tepsiju vrućeg bureka, ona priđe svom kolegi suradniku i ponudi ga riječima: «De bola, uzmi nešto bureka da ti crijeva više ne štropoću!»

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content