Search
Close this search box.

O Božiću 2014.

Dragi prijatelji!

SVIM NA ZEMLJI: MIR, VESELJE!
Započinjem ovu čestitku ovom Božićnom pjesmom, porukom. I neka se pjesma nastavi u našim dušama kako bismo slavu podali Bogu našem Ocu koji je odlučio biti čovjeku blizu, koji je odlučio to učiniti u jednostavnosti. Jednostavnost štale i jasala u koje je položen Božić u srži je poruke koju je sv. Otac dao vrhovnim pastirima kurije. Jednostavnost koja omogućuje pravu slobodu, a ona radost. Zato bi se iznad jasala trebao zamisliti oltar, piše Anzelm Grun, jer kao što se iz jasala hrane vol i magarac tako Božić postavljen u jasle postaje hrana na oltarima da utaži našu najdublju glad i nahrani nas svojim božanskim životom i svojom ljubavlju. Biti za istim stolom znači biti blizu i jedni drugima. Jer samo jednostavan čovjek može biti blizu.

Raduje me što smo tu blizinu tako intenzivno doživljavali na tečajevima za krizmanike i mlade kojih je bilo  ove godine 24 pa je kroz njih prošlo preko 1100 mladih, da dobro piše preko tisuću sto mladih. Zapanjen sam i sam nad ovom brojkom, kad znam  što li se sve iza nje krije: ne brojevi nego osobe. Krije se blizu stotinjak animatora, mladih suradnika, koji su sebe i  svoje vrijeme žrtvovali da budu blizu, da omoguće mladima Božju blizinu. Kriju se tolike radosti, tolika preusmjerenja, toliko uspostavljenih prijateljstava, toliko otkrivenih povjerenja, toliko zavoljenog života. Čestitam, čestitam animatorima koji svojim entuzijazmom za Isusa i nas starije oduševljavaju.

Raduje me što je 40. Obljetnica okupljala tolike na rad na blaženstvima te si postadoše mnogi  i bliži i blaženiji, a podarila nam novi entuzijazam koji se ogleda u tolikim tečajevima za odrasle: deset, od toga tri za branitelje. Pa tolike Ultreje i obnove, toliki nastupi u medijima: HKR, Radio Marija, Hrvatki radio, TV: Mir i dobro, Z1 sa tri emisije. I inozemni mediji govore o tome: U Austriji Salzburg, Linz i Beč.

Tu su i divne Duhovne vježbe na Krapnju, te četri formacije za mlade animatore.

I kao ono najveće: tu su nove smjernice koje nam omogućuju lakšu pripravu novih suradnika. Kako da se ne radujemo tolikim plodovima.

Hvala Vam svima za enormni trud i spremnost praštanja jer u tolikim uloženim dobrovoljnim satima ne može biti bez zapreka. Duh sveti zna i iskre pretvoriti u svoj plamen. Da doživio sam to: kad Bog nešto prekriži (pa bio to i moj plan), onda on to blagoslivlja. Da, Bog kad prekriži – on blagoslivlja! I pod tim blagoslovom divimo se što je od Emanuela, Boga s nama – postao Bog u nama. Pa smo postali jasle s kojih ćemo se i dalje  moći hraniti, ali i druge nahraniti.

Neka Vam je svima ukusan Božić – i blagoslovljena Nova Godina!

Vaš Andrija

Podijelite objavu

Skip to content