Search
Close this search box.

Održana nadbiskupijska Ultreya u Taboru, listopad 2013.

Mali je tečaj kršćanstva – Kursiljo u Hrvatskoj ove  godine, 8. listopada, u Taboru u Samoboru, održao cjelodnevnu Ultreyu na razini cijele Zagrebačke nadbiskupije. Na cjelodnevnom se druženju okupilo gotovo 150 bivših polaznika Kursilja. Posebno nas je razveselio priličan broj gostiju iz Varaždinske, Bjelovarske i Mostarske biskupije.

Nakon kratkog pozdrava, Krunoslav Milas dao je kratko izvješće o radu pokreta tijekom protekle godine, a zatim je vlč. Andrija Vrane održao nagovor «Isplovi na pučinu». Pažnju posjetitelja posebno je zaokupila suradnica Božica Galinec svojim nadahnutim predavanjem o duhovnosti Kursilja kao trodnevnog tečaja.
Nakon ručka i svjedočenja bivših polaznika, skup je završio zajedničkom Svetom Misom i obećanjem da ćemo se dogodine ponovo okupiti na istom mjestu, u daleko većem broju na zajedničkoj proslavi četrdesete obljetnice djelovanja Kursilja u Hrvatskoj.
Iako je prvenstveni cilj da se duhovno obnovimo, družimo i razgovaramo, dužnost nam je da pred vas iznesemo i nekoliko suhoparnih podataka i brojeva o našem radu tijekom protekle godine.
Krunoslav Milas

Podijelite objavu

Skip to content