Search
Close this search box.

Oduševljeni kršćanin

Došli smo iz toliko poznatih i udaljenih mjesta, ali smo, kao pravi kršćani, jedno srce i jedna duša. Svatko od nas proživio je iskustvo trenutnog susreta s Kristom kroz Mali Tečaj i od toga je trenutka ŽIVUĆI KRIST Evanđelja, onaj koji predstavlja Crkvu, naše neprestano uporište, motivacija i naš vodič. To je i cilj našeg pokreta: omogućiti ljudima da susretnu Krista koji raste i razvija se kroz kršćane u milosti i svjesno, snažno djelujući na sve naše postupke.

 

Meni danas zastaje dah od zahvalnosti pred Bogom, jer ideja izrasla u dušama u ono vrijeme nas dvadesetogodišnjaka, nije bila tek iluzija, nije bila mladenačka zaslijeplijenost niti uzbuđenje odgovarajuće našim godinama, već plan izrastao s Duhom Svetim.

Kursiljo je pokret koji na svoj poseban način ostvaruje sebe unutar Crkve, i to tako da život svakog pojedinca, njegova individualnost, originalnost i kreativnost počinje oblikovati kršćansku stvarnost. Naime, svaka osoba, otkrivajući svoje unutrašnje snage i otkrivajući svoja ograničenja, živi svoju slobodu s uvjerenjem i snagom, s odlukom o stalnom učvršćivanju prijateljstva u zajednici u kojoj kao osoba svakodnevno živi.

Kursiljo je prekrasna novost da nas Bog voli, iznijeta nama ljudima na najljudskiji način – kroz prijateljstvo – tako da vodi svakog od nas u onome što je za njega ili nju najbolje.

Eduardo Bonin, jedan od osnivača Kursilja;
odlomak iz govora na III. svjetskoj ultreyi u Rimu, 29. srpnja 2000.

Podijelite objavu

Skip to content