Search
Close this search box.

Oproštaj od vlč. Blaža Tote, našeg dugogodišnjeg duhovnika

Oproštaj od vlč. Blaža Tote, umirovljenog svećenika Varaždinske biskupije i dugogodišnjeg duhovnika našeg Kursilja, koji je preminuo u ponedjeljak 19. prosinca u Svećeničkom domu u Varaždinu u 85. godini života i 58. godini svećeništva, bit će u četvrtak 22. prosinca u Svetom Martinu na Muri.

Sprovodne obrede na mjesnom groblju u 13 sati i svetu misu u župnoj crkvi predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Za odlazak na posljednji ispraćaj javite se u tajništvo Kursilja na telefon: +385 1 4814 576 ili mail: mali.tecaj@zg.t-com.hr .

Blaž Tota rođen je 15. srpnja 1932. godine u župi Draškovec u donjem Međimurju od oca Franje i majke Marije rođ. Igrec. Za svećenika je zaređen 25. srpnja 1959. godine u zagrebačkoj katedrali po rukama Franje Šepera, zagrebačkog nadbiskupa koadjutora.

Od 1960. bio je kapelan u župi Sveti Križ Začretje, od 1962. upravitelj župe Dubovec, a od 1966. bio je župnik u župi Sveti Martin na Muri sve do umirovljenja 2000. godine.

Cijeli život bio je vrlo aktivan planinar-alpinist, dugogodišnji duhovnik u pokretu Mali tečaj kršćanstva – Kursiljo, te je objavio nekoliko knjiga vezanih uz svoja svećenička i planinarska iskustva.

Podijelite objavu

Skip to content