Search
Close this search box.

Budnost u Došašću

O svojoj budnost u Došašću svjedočila nam je naša suradnica Biserka Bodulić na sv. Luciju u utorak, 13. prosinca 2016. godine u 18,30 sati nakon svete mise u velikoj dvorani Pastoralnog centra Župe Blažene Djevice Marije Žalosne, Zagreb-Špansko.
Bila je to mjesečna ultreju – duhovnu obnovu za mjesec prosinac.
Dala nam je primjer i potaknula nas da svoju raspoloživost i budnost u Došašću doživimo još intenzivnije i pripremimo „jaslice svoga srca“ u koje ćemo s radošću primiti maloga Isusa.

Dirnula nas je svojom pričom o susretu sa djevojčicom u Centaru za djecu s Down sindrom. Biserka nam svjedoči kako je družeći se s Downima sama iskusila dubinu značenja riječi sv. Pavla Korinćanima u kojoj govori da je Bog odabrao slabe i prezrene ovoga svijeta da posrami mudre.
Preporučila je nama a i sebi da se opremljeni Riječi Božjom, milošću oproštenja grijeha, litanijama poniznosti (kopiju litanija nam je podjelila), zornicama, bdijenjem, krunicom, putovima križa i svim drugim aktivnostima Crkve pripremimo „štalice našega srca“ za dolazak Spasitelja.
Nakon Biserke velečasni Andrije je održao kratku Adventsku meditaciju a nakon toga je u kratkim crtana iznio aktivnosti Kursilja u 2016 i zahvalio svim suradnicima na njihovu doprinosu tako bogatim rezultatima.
Kako je to običaj u Kursilju završili smo sa dva svjedočanstva naših prijatelja Ante Katamatića i Nine Štor-Majstorović koja su izmamila suze na mnogim licima.
I na kraju agape! Naše su se dame zbilja potrudile. Uštipaka, kolača fela raznih a druge delicije bolje da vam ne spomonjem. Nije se bilo lako kontrolirati. Toliko toga na stolu… a „Budni budite“.

Stipe Ćurković

Podijelite objavu

Skip to content