Search
Close this search box.

Osvrt i dojmovi sa tečaja u Karlovcu, u kući sv.Josipa, udruge Betlehem (05.-09.12.2013.)

Evo još jedno novo i posebno iskustvo. Od 5. do 9.12.2013.g. bili smo na Malom tečaju u Karlovcu, u kući sv.Josipa, udruge Betlehem koju vodi pavlin pater Marko Glogović. U kući je više djevojaka i žena od kojih su neke već rodile, a neke čekaju termin porođaja. Svaka ima svoju priču koja nije lagana. Bilo je i više sudionika Tečaja izvan Kuće od kojih su neki u molitvenoj zajednici sv.Josipa i okupljaju se subotom u kapelici Kuće. Gđa.Nevenka (Nena), koja vodi tu Kuću, primila nas je veoma srdačno
 s puno zahvalnosti što smo došli. Žao mi je što smo samo prvu večer bili s pater Markom koji ima puno drugih obaveza. Dojmio me se njegov odnos prema tim ženama. U Kući je obiteljska atmosfera, premda se vidi da to nije lako ostvariti. Svima treba puno ljubavi, pažnje i strpljenja. Ipak, osvjedočili smo se da naš Bog proviđa. Naša Kursiljo ekipa bila je u sastavu: vlč.Andrija Vrane, Ana Klarić, Renata Fortuna, Marija Selak i ja. U nedjelju su došli svjedočiti Danijela i Josip Markić, a s njima je došao mladi par, Anita i Ante, koji su pomogli donijeti prikupljene darove. Ovim putem zahvaljujem se svim darovateljima jer su pomogli za pravu stvar (Crkva je naša stvar!). Kao dar vama izdvajam nekoliko dojmova naših sudionika:   

Donijela sam odluku raditi više na sebi, naći vremena za sebe, zavoljeti sebe jer ću tako moći ljubiti i voljeti više druge. Hvala Gospodinu što je iskoristio ove ljude. Po njihovim živim svjedočanstvima, doživjela sam oslobođenje od nekoliko vrsta strahova. Bože hvala ti što si mi otkrio da pronađem ono što je u mojoj dubini bilo zatomljeno, sakriveno.

Sudjelovala sam na dosta duhovnih obnova, ali me se ovaj način (čini mi se da je metodologija pomno razrađena i iskušana) najsnažnije dosad dojmio. Puno, zapravo obilje topline, iskrenosti koja potiče da se otvoriš, da otkriješ svoje rane, bez srama, pokažeš ih i dopustiš Gospodinu da ih liječi. Mislim da ću nakon ovoga bar malo postati bolja osoba, ali svakako sam porasla u vjeri i otvorena sam za daljnji rast. .. Daj Bože da se ove zajednice umnože!

Ovaj vikend mi je značio jako mnogo. Dao mi je da vidim koliko nam Bog daje snage, svima nama. Kako je doista život avantura u kojoj nismo sami, kako sam kći njegova. Kako će me uvijek utješiti, dati snage, pridignuti. Želim prihvatiti od sada svaki križ jer će me odvesti tamo gdje doista i trebam biti, a ne gdje želim. Ovo mi je dalo toliki mir, sreću koju želim podijeliti sa svima koji nisu ovdje. Shvatila sam da je Krist živ i ovdje s nama. I nadam se da neću otići više s ovoga puta, nego ostati u njemu.

Ovaj tečaj jako me se dojmio! Našla sam puno tema za razmišljanje, o obitelji, o zajedničkoj molitvi, problemima i padovima kroz koje sam prolazila. Pomoglo mi je da se bolje otvorim na zajednici, da otvorenije zahvaljujem Gospodinu. Uočavam promjene: osjećam se drugačije, drugačije razmišljam… slobodnije, zadovoljnije, sretnije, skrušeno, opušteno, bez straha.

Tečaj je otvorio mnoga pitanja u dubini moga bića. Otkrio mi je koliko trebam raditi na sebi, koliko je potrebno sagledati duhovnog čovjeka. Jako sam zahvalna na odabiru tema, molitava, stavovima, uopće o pogledu na moju situaciju.

Pozdrav svima. De colores! Mirjana Bambir, Garešnica

Podijelite objavu

Skip to content