Osvrt na 2. studentski termin na Krapnju 2017.

I naš drugi termin za studente i mlade obilježila je jedna pjesma. Ovoga puta je to bila pjesma „Nitko kao ti“. Iz dana u dan otvarali smo svoja srca i gledali kako nam Krist progovara kroz naše svećenike, animatore, kroz njihove teme i svjedočanstva, ali i u trenucima igre i smijeha. Naš rektor Matej okupio je desetak animatora: Dunju, Dajanu, Marijanu, Andreju, Suzanu, Mateja, Krešimira, Filipa, Luku i Daria, koji su svjedočili kako su susreli Krista u svom životu i kakvi su njihovi životi danas. Imali smo priliku upoznati čak petoricu svećenika: Matu Kolaka, Josipa Đurina, Roka Ivanovića, Matu Samardžića, te našeg domaćina vlč. Andriju. Naš tjedan na Krapnju također je obilježilo i četvero mladih iz Ukrajine, koji su došli na Krapanj kako bi doživjeli iskustvo Kursiljo tečaja, a zatim i sami pokrenuli Kursiljo u Ukrajini.

Tolika je radost i milost što smo svoja iskustva mogli podijeliti i s njima i na taj način osjetiti da nas vjera u Krista čini braćom i sestrama. Uz teme i svjedočanstva animatora, tjedan je bio bogat različitim sadržajima – uživali smo na biblijskoj radionici, sportskim igrama, karaokama i balu anđela, a u srcu posebno nosimo večer posvećenu Mariji (na blagdan Velike Gospe) i klanjanje. Naša srca bila su ispunjena i radosna, jer smo imali priliku zajedno rasti u ljubavi prema Bogu, prema sebi i prema drugima.

Evo kako je i sudionicima bilo:

Meni je bilo predivno! Očekivao sam da će Duh Sveti u meni eksplodirati i On je u meni eksplodirao! Rekao sam da će svi biti ljepši nakon ovih 7 dana i jesu ljepši. Ovih 7 dana su jako u meni djelovali, puno sam dobio i puno sam dobio odgovora za sebe. Osjetio sam Isusovu ljubav, kao da je zaljubljen u mene, meni je bilo vruče oko srca i intenzivno sam osjetio Njegovu ljubav. Mene je sve dodirivalo: Krapanj, društvo, košarka, rad u grupi, animatori, svjedočenja, mise, predavanja, prelijepa priroda… želim srdačno da se širi Kursiljo po svijetu, pogotovo u Njemačkoj i u mojoj biskupiji. Želim da srca gore za Isusa, to je moja čežnja. To iskustvo ću prenijeti u Njemačku. Volim vas! Hvala

Dobila sam mir, ljubav i Božji blagoslov. Osjetila sam svaki dan Duha Svetoga. Našla sam prijateljstvo, naučila sam iznova kaj znači imati obitelj i svog osobnog anđela čuvara. Svaka tema me potakla na razmišljanje jer sam se u svakoj temi pronašla. Dobila sam odgovore na pitanja s kojima sam došla. Naučila sam da je Bog uvijek uz mene. Bila mi je čast biti dio ove zajednice. Prvi put sam ovdje i definitivno se ponovo vraćam iduće godine. Osjetila sam i vidjela da moje riječi ljudima nešto znače. Moj animator Dario me baš naučio da se ne moram bojati u životu, da je Bog uvijek sa mnom. Meni je bilo predivno, to je baš ono kaj sam tražila da se malo smirim, da dobijem snage. Hvala dragome Bogu kaj sam upoznala tako divne ljude. Hvala kaj sam dobila potvrdu da je moj životni put ispravan. Ovo je bilo jednostavno jedno divno iskustvo i neću to nikad zaboraviti.

Prije dolaska na Krapanj očekivala sam odmor za dušu,a dobila puno više. Trudila sam se prije pronaći odgovore u knjigama, cijenjenim učiteljima i izvanjskim stvarima. Uvijek je netko drugi imao odgovor. S ovog Krapnja odlazim znajući da su svi odgovori zapravo u meni. Ne moram više tražiti oko sebe, Bog je već u meni kao što sam i ja u Njemu. Vlč. Andrija je na jednoj molitvi rekao da samo rođeni za beskraj i da zato osjećamo tugu i neispunjenost tragajući za stvarima koje imaju kraj. U svome srcu ću ponijeti puno ljubavi, radosti, osmjeha i divnih prijateljstava. Hvala!

Podijelite objavu

Skip to content