Osvrt na 5. formaciju VŽ biskupije

U subotu, 4.2.2017. u dvorani „Myra“ u župi sv. Nikole u Varaždinu održana je formacija za animatore Kursilja; one stare i one nove željne veselja te dobrog i kvalitetnog življenja u Kristu.
Na ovoj formaciji sudjelovalo nas je oko 30-tak: različitih dobnih skupina i iz različitih dijelova Varaždinske biskupije. Bez obzira na različitost, ista nam je Ljubav u srcima i želja za nasljedovanjem Gospodina. Na početku je slijedilo predstavljanje svakog sudionika u formaciji, a kasnije „posao.“ Za razliku od prethodnih formacija, tema ove bila je drugačija, ali isto tako važna za animatore: „Komunikacija i govorništvo“.

Gospođa Ljiljana, profesorica, odvojila svoje slobodno vrijeme te nam prezentirala glavne karakteristike dobrog govora što će uvelike pomoći nama animatorima u izlaganju svoje teme, ali i u razgovoru u grupama. Najzabavniji su bili zadaci, vježbanje te brzo recitiranje „jezikolomki“ poput ove: Na štriku se suši šareni šosić. Voljena Anika je prezentirala temu kakav animator mora biti u grupi, što znači da najprije moramo biti prijatelji i pristupačni za svakoga u grupi, posebno ako su to krizmanici. Upozorila je i na neka nova pravila na tečajevima, koja se možda i nekome od nas nisu sviđala, ali je svima dala do znanja kako je na svakom tečaju Krist u centru i svakakvi izlasci i pretjerano hvaljenje nečeg svjetovnog nije dobrodošlo. Ovoga puta je svatko donio nešto za pregristi u pauzi, te se tako malo rasteretilo vrijednog vlč. Stjepana Najmana. Na kraju smo svi napisali svoje dojmove, a vlč. Kristijan Stojko dao nam je priliku za ispovijed te smo se svi radosna srca vratili svojim kućama. Bogu hvala!

Lucija Šilec

DOJMOVI, formacija V – Vž, župa sv.Nikole – 4.2.2017.
1.Je li ti sve bilo jasno i hoće li ti sada biti lakše držati teme?
2.O kojim teološkim pitanjima bi želio/željela znati više?
3. Što ti je ostalo nedorečeno, što te još zbunjuje?
4.Primjedbe, prijedlozi, kritike, ideje?

1.1.Sve je bilo jasno, tema vrlo poučna. 2./ 3.Ne zbunjuje me ništa konkretno. 4.Jako mi je drago što sam došla. Dobila sam nova znanja koja će mi itekako biti potrebna.
2.1.Sve je bilo jasno. 2./ 3.Pošto sam relativno nova u tome sve mi je zbunjujuće =) 4.Sve pohvale na izboru teme, izboru predavača, pripremi i uloženom trudu.
3.1.Da puno mi je pomoglo današnje izlaganje 2.Molitva i kako moliti. 3./ 4.Mogli bi još koji put imati ovakvu temu.
4.1.Hoće, lakše ću držati teme. 2.Apokalipsa, pad anđela i tak te stvari. 3. Zmaj iz alpi, haha ha ha. 4.Sve je super, fale pizze, šalim se…
5.1.Sve mi je bilo jasno, no mislim da „praksa čini majstora“ i da bude tek to sve došlo na svoje kad krenemo nekaj takvog i koristiti. 2.O svim temama volim slušati i teško bi mi bilo izdvojiti neko teološko pitanje posebno. 3.Nikaj me ne zbunjuje osim života općenito  4.Nemam primjedaba!
6.1.Tema je bila odlična i sam način predavanja. Sve je bilo jasno i lijepo rečeno. 2./ 3.Sve je bilo jasno  4.Više igra i vježbi.
7.1.Sve mi je bilo jasno, ali sam novi član ovdje pa mi treba vremena kako bi mogla držati neku temu. 2.Željela bih pričati o svađama i kako uspješno riješiti nesporazum. 3.Zbunjuje me malo što ne znam koje su moje obaveze kao novog člana Kursilja, ali naučit ću  4.Ovdje mi se jako svidjelo. Stekla sam neka nova znanja i iskustva i drago mi je jer sam bila dio toga.

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content