Search
Close this search box.

Osvrt na 5. formaciju VŽ biskupije

U subotu, 4.2.2017. u dvorani „Myra“ u župi sv. Nikole u Varaždinu održana je formacija za animatore Kursilja; one stare i one nove željne veselja te dobrog i kvalitetnog življenja u Kristu.
Na ovoj formaciji sudjelovalo nas je oko 30-tak: različitih dobnih skupina i iz različitih dijelova Varaždinske biskupije. Bez obzira na različitost, ista nam je Ljubav u srcima i želja za nasljedovanjem Gospodina. Na početku je slijedilo predstavljanje svakog sudionika u formaciji, a kasnije „posao.“ Za razliku od prethodnih formacija, tema ove bila je drugačija, ali isto tako važna za animatore: „Komunikacija i govorništvo“.

Gospođa Ljiljana, profesorica, odvojila svoje slobodno vrijeme te nam prezentirala glavne karakteristike dobrog govora što će uvelike pomoći nama animatorima u izlaganju svoje teme, ali i u razgovoru u grupama. Najzabavniji su bili zadaci, vježbanje te brzo recitiranje „jezikolomki“ poput ove: Na štriku se suši šareni šosić. Voljena Anika je prezentirala temu kakav animator mora biti u grupi, što znači da najprije moramo biti prijatelji i pristupačni za svakoga u grupi, posebno ako su to krizmanici. Upozorila je i na neka nova pravila na tečajevima, koja se možda i nekome od nas nisu sviđala, ali je svima dala do znanja kako je na svakom tečaju Krist u centru i svakakvi izlasci i pretjerano hvaljenje nečeg svjetovnog nije dobrodošlo. Ovoga puta je svatko donio nešto za pregristi u pauzi, te se tako malo rasteretilo vrijednog vlč. Stjepana Najmana. Na kraju smo svi napisali svoje dojmove, a vlč. Kristijan Stojko dao nam je priliku za ispovijed te smo se svi radosna srca vratili svojim kućama. Bogu hvala!

Lucija Šilec

DOJMOVI, formacija V – Vž, župa sv.Nikole – 4.2.2017.
1.Je li ti sve bilo jasno i hoće li ti sada biti lakše držati teme?
2.O kojim teološkim pitanjima bi želio/željela znati više?
3. Što ti je ostalo nedorečeno, što te još zbunjuje?
4.Primjedbe, prijedlozi, kritike, ideje?

1.1.Sve je bilo jasno, tema vrlo poučna. 2./ 3.Ne zbunjuje me ništa konkretno. 4.Jako mi je drago što sam došla. Dobila sam nova znanja koja će mi itekako biti potrebna.
2.1.Sve je bilo jasno. 2./ 3.Pošto sam relativno nova u tome sve mi je zbunjujuće =) 4.Sve pohvale na izboru teme, izboru predavača, pripremi i uloženom trudu.
3.1.Da puno mi je pomoglo današnje izlaganje 2.Molitva i kako moliti. 3./ 4.Mogli bi još koji put imati ovakvu temu.
4.1.Hoće, lakše ću držati teme. 2.Apokalipsa, pad anđela i tak te stvari. 3. Zmaj iz alpi, haha ha ha. 4.Sve je super, fale pizze, šalim se…
5.1.Sve mi je bilo jasno, no mislim da „praksa čini majstora“ i da bude tek to sve došlo na svoje kad krenemo nekaj takvog i koristiti. 2.O svim temama volim slušati i teško bi mi bilo izdvojiti neko teološko pitanje posebno. 3.Nikaj me ne zbunjuje osim života općenito  4.Nemam primjedaba!
6.1.Tema je bila odlična i sam način predavanja. Sve je bilo jasno i lijepo rečeno. 2./ 3.Sve je bilo jasno  4.Više igra i vježbi.
7.1.Sve mi je bilo jasno, ali sam novi član ovdje pa mi treba vremena kako bi mogla držati neku temu. 2.Željela bih pričati o svađama i kako uspješno riješiti nesporazum. 3.Zbunjuje me malo što ne znam koje su moje obaveze kao novog člana Kursilja, ali naučit ću  4.Ovdje mi se jako svidjelo. Stekla sam neka nova znanja i iskustva i drago mi je jer sam bila dio toga.

Podijelite objavu

Skip to content