Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Požegi, 27-29.1.2017

U župi svetih Petra i Pavla, u Kaptolu u Požegi od 27. do 29. siječnja 2017. godine održan je tečaj za krizmanike u organizaciji Kursilja. Uz toplu dobrodošlicu velečasnog župnika Josipa Klarića i župnih animatora, rektorica Ana Bunčić i animatori Ivana Štrbić, Davor Begov, Ivana Šokčić, Stjepan Miletić, Ana Roth, Dario Otmačić i Ivana i Lucijano Jakšić, zajedno sa velečasnim Andrijom Vrane kroz tri dana su grupi od četrdeset krizmanika svjedočili iskustvo živog Isusa u njihovom životu kroz svjedočanstva, teme, igre i razgovor u malim grupama, u kojima je duh zajedništva bio prisutan već od samog početka programa i toplog dočeka u Požegi.

Prvog dana programa, u predvečerje petka, krizmanici su imali priliku vidjeti prezentaciju „Drvenci“ u kojoj su mogli čuti važnu poruku – TI SI MI VAŽAN! Poruku o jedinstvenosti i vrijednosti svakog od nas produbio je velečasni Andrija svojim izlaganjem na temu „Tko sam ja“, ispričavši krizmanicima poruke iz svog životnog i svećeničkog puta. Dario je progovorio o svom traganju za vrijednošću i doživljaju Boga u svome životu te svojem životnom putu i putu u vjeri.
Subotnje jutro započelo je temom Ane Bunčić o autentičnosti i prihvaćanju sebe, a nastavilo se temom Ane Roth o oprostu. Predah je uslijedio uz slasni ručak i zanimljive igre koje su animirali Ivana Šokčić i Stjepan Miletić, nakon čega je Ivana Štrbić krizmanicima posvjedočila iskustvo sakramenta ispovijedi u svome životu.
Nakon posljednje subotnje teme, uslijedili su pokorničko bogoslužje, sveta Ispovijed i sveta Misa.
Na nedjeljno jutro, bračni par Ivana i Lucijano Jakšić su na primjeru vlastitog čistog hodanja svjedočili krizmanicima što je sloboda za ljubav, nakon čega su krizmanici i njihovi roditelji sudjelovali sa cijelom župnom zajednicom u procesiji i svetoj Misi. Nakon tri dana ispunjena zajedništvom, molitvom, plesom, igrom, iskrenim razgovorom i iznad svega radošću, krizmanici su podijelili sljedeće dojmove:

• Da, bilo je baš fora, svaka priča koju smo čuli bila je nekakva pouka za nas, za budućnost.
• U svakom razgovoru u grupi, priči animatora i svemu, osjećao sam se jako dobro, nekako te baš dotakne i otvoriš se u smislu razgovora.
• Ocjena 5 – ovo je jako dobro iskustvo, imaš dobar osjećaj u svemu, mnogo mi je drago što sam došao, na prvu sam mislio bit će nešto dosadno.
• Jako mi je drago što sam došao na ovaj susret i drago mi je što smo se družili. Kada smo pjevali osjetio sam tu radost. Sve u svemu bilo je prelijepo.
• Svidjelo mi se pjevanje, sviranje i igra. Dotaknuo me je u pjesmama i u razgovoru sa svima. U grupi mi je bilo super, zabavljali smo se i bilo mi je super.
• Promijenilo se mnogo. Sve na pozitivno i sada se samo radujem kad idem na misu. Ne idem zato što moram, nego zato što hoću.
• Drago mi je zato što sam nedavno izgubila brata i drago mi je slušati tuđa svjedočanstva.
• Drago mi je što sam izdvojio ovaj vikend da nešto novo naučim. Čujem kako su drugi napravili greške u životu i da ja kad budem u sličnoj situaciji se sjetim njih.
• Ivana Ike me se najviše dojmila, iskreno skoro sam zaplakao, jako me dotaklo.
• Dogodile su se neke promjene, ali jedna od njih je da više ne osjećam u sebi prazninu, osjećam se puniji i više me zanima Bog.

Podijelite objavu

Skip to content