Search
Close this search box.

OSVRT NA 69. TEČAJ VARAŽDINSKE BISKUPIJE ZA ODRASLE U IVANCU

U župi Sv. Marije Magdalene u Ivancu od četvrtka 02.06. do nedjelje 05.06.2016. održan je Mali tečaj kršćanstva. Na Tečaju je sudjelovalo dvadesetdevet polaznika uglavnom župljana župe Sv. Marije Magdalene i nekoliko polaznika iz susjedne župe Lepoglava. Glavni teret u pripremi i organizaciji tečaja iznio je župnik vlč. Zoran Gložinić i župni vikar vlč. Petar Mlakar. Zahvaljujemo im na gostoljubivosti. Njima i njihovim pomoćnicima koji su sjajno odradili „logistički“ dio koji je jako bitan da se sudionicima Tečaja ne rasipa koncentracija za taj dio želimo srdačno zahvaliti u ime vlč. Andrije i svih suradnika, a sigurni smo da im i Božji blagoslov neće izostati. Bio je to 69. tečaj Kursilja za odrasle u Varaždinskoj biskupiji nakon njenog osnutka.

U župi Sv. Marije Magdalene u Ivancu ovo je bio četvrti tečaj za odrasle a održana su i još četiri tečaja za krizmanike i dva za mlade. Za uspjeh tečaja najzaslužniju su naši molitelji koji su nam davali danonoćnu molitvenu podršku. Velika hvala svakom molitelju a posebno zahvaljujemo voditeljici molitvene grupe Antoniji Delač i preporučamo se za ubuduće. Bog vam uzvratio za vaše molitve. Veselili smo se svakom pismu podrške. Hvala svima koji ste nas se sjetili. Moji sjajni suradnici Katica Ćurković, Ivanka Samardžić, Petar Čavlek, Vera i Bruno Štajner i velečasni Petar Mlakar su vodili brigu o svakoj i najmanjoj sitnici. Učinili su da da cjeli tečaj i svjedočanstva dobiju na privlačnosti i lakoći. Oni su i moje propuste neprimjetno i bratski ispravljali. Zato Bogu zahvaljujem i za tako sjajnu ekipu suradnika. Doprinos velečasnog Andrije uspješnosti tečaja i toliki broj sakramenata pomiranja može nagraditi jedino Gospodin.

Koliko su nas obradovali i koliku smo radost djelili sa polaznicima tečaja pročitajte u nekim njihovim dojmovima:

 • Ovaj tečaj pomogao mi je da počinjem više razmišljati tko sam ja, zašto baš ja i zašto baš tu? Potaknuo me da dublje razmišljam da sam ja ljubljena kći Očeva i da sam hram Duha Svetoga. Da si posvjestim da sam unikat i da me je Otac stvorio iz čiste ljubavi, da nisam nevrijedan stvor kako sam bila mnogo puta tretirana od svog djetinjstva. Shvatila sam da mi je moj križ dao iz ljubavi i da ga je s njim lako nositi i da to uopće nije težak križ i da Otac sa mnom ozbiljno računa kao svojim apostolom. Hvala ti, Isuse, na ovoj braći i sestrama koje sam srela. Hvala ti, Gospodine.
 • Zahvalna sam dragom Bogu što sam sudjelovala na ovom tečaju, što sam se družila sa dragim ljudima, što sam ih slušala i čula poneku riječ koja je doprla i do mog srca. Najdraže od svega mi je spoznaja da sam, bez obzira na sve i svakoga, baš ja ljubljeno dijete Božje, kći Božja, baš takva kakva jesam i da me Bog uvijek, ali baš uvijek čeka i pruža mi svoj dlan da se u njemu osjećam sigurna, voljena, slobodna, sretna, … ja sam upravo ta koja je njemu potrebna, željeno njegovo dijete . Još jedna radosna spoznaja jest ta da je Duh Sveti uvijek prisutan u meni, ne negdje tamo, već tu. I zato se svaki dan želim s njim čeličiti osluškujući što mi govori i tako bogatiti sebe, a i sve oko sebe!!!
 • Ovaj tečaj me obogatio i ispunio. Duhovno sam jača i spremnija za nove životne pobjede i avanturu s njim. Dopala mi se tema gđe Vere – Kršćanski život je drugačiji. Neke teme bi trebalo procjepati. U više komada. Npr. teme vlč. Andrije su odlične, ali predugo traje i iscrpno je to psihički pratiti. Znači, ista tema u više dijelova/komada.
 • Hvala Ti, Isuse, na ovom tečaju, na svoj radosti primljenoj po njemu, na novoj snazi potrebnoj u daljnjem životu. Svaka tema me nečemu naučila, potakla na razmišljanje, navela na promjenu. BVB.
 • Tečaj mi je donio spoznaju tko sam ja. Spoznaju da sam ljubljeno dijete Očevo. Otac koji je ljubav, a ne strah. Od tema bih izdvojila PRIHVAĆANJE i spoznaju da samo onaj koji ljubi može biti slobodan. Zahvaljujem svima koji su vođeni Duhom Svetim zaslužni što sam se ovih dana našla ovdje na Kursilju. BVB.
 • Novo neprocjenjivo iskustvo, nove spoznaje koje do sada nisam tako temeljito razmišljao. Tema Produbljivanje. Ivanka je tu temu jako zdušno i temeljito objasnila. Bogu hvala što je to tako trebalo biti. Hvala kapelanu Petru što nas je potaknuo na taj tečaj.
 • Tečaj mi je omogućio da zastanem, zagledam se u sebe i vidim gdje sam u ovome trenutku života sa svojim odnosom prema Bogu i svojim bližnjima. Ivankina tema duboko me dotakla i oduševila. Hvala.
 • Ovaj tečaj donio mi je radost i sreću i još bolje očeličio moju vjeru. Svaka tema me se dojmila u nekom segmentu. Samo tako nastavite
 • Isprva mi je bilo pomalo neobično obzirom da su tečajevi za krizmanike ipak nešto drugačiji, ali potpuno sam oduševljena ovim tečajem i animatorima i, naravno, velečasnim Andrijom. Ne mogu izdvojiti neku temu posebno obzirom da sam u svakoj pronašla nešto bitno za svoj život i za daljnji rast s Bogom. Gospođa Ivanka je baš posebna i teme velečasnog Andrije su bile zaista odlične, ali stvarno je svaka tema donijela ploda. Nemam primjedbi nego vam zaista od srca zahvaljujem na vremenu koje ste nam poklonili i što ste odlučno došli u Ivanec da mijenjate naša srca i usmjeravate ih prema Gospodinu!
 • Što mi je donio? Teško je to opisati. Navire mi toliko riječi, a papira je malo. Preda mnom je toliki život, silina situacija, susreta, različitih duša i u svakom tom događaju vidjet ću što mi je donio. U početku nekako imam dojam: ma, što mi možeš još reći, s čime me toliko obradovati, gdje me, Bože, poučiti!; i iznenadim se. Uvijek iznova ovaj tečaj donosi mi produbljivanje. Isto tako, kao da mi netko očisti prozor kroz koji gledam, slike postaju jasnije, iznad moje glave zapali se koja žarulja – Bog me vrati u prošla iskustva, pojasni ih i tako mi daje smjernicu, pokazuje da računa na mene, ima me u vidu. Dobila sam nadu, dobila sam one riječi od Boga koje mi govore – JA MOGU SVE, U MENI JE SVE MOGUĆE, SVE TO MOGU KOD TEBE, TVOJE OBITELJI, TVOJIH PRIJATELJA. Riječi koje mi govore da svaka i mala molitva što mi srcem prođe nije uzaludna, značajna je Srcu Isusovom i Marijinu i oni te molitve satkaju u predivna djela za koja je teško dokučiti kako zapravo nastaju. Tako, nemam temu koju bih posebno izdvojila, svaka mi je od izuzetnog značaja, zahvalna sam na svakoj toj osobi i iskustvu što teme sačinjavaju. Zahvalna sam što sam i ja dio te priče, nikad nisam mogla ni sanjati ovakvo bogatstvo – radost, zajedništvo, dijeljenje, pulsiranje srca, obitelj, davanje, žrtvovanje, predanje, ispunjavanje, ovakvu dubinu života. Je li ovo stvarno?
 • Kad je Duh Sveti u pitanju, nikad nemam primjedaba 🙂

Stipe Ćurković

Podijelite objavu

Skip to content