Search
Close this search box.

OSVRT NA BORAVAK U EMAUSU – KRAPANJ 2020., 5. OBITELJSKI OD 15.-22.8.2020.

Dragi prijatelji Kursilja želja mi je napisati vam par riječi o nedavno provedenom vremenu na Krapnju, kuća Emaus. Ovo je bio četvrti put kakao smo muz i ja s našom Martom ljetovali na Krapnju u Emausu. U meni je bilo puno nedoumica. Istovremeno sam htjela doći na Krapanj. Znala sam da je tu odmor u punom smislu riječi. Za duh, dušu i za tijelo, a s druge strane sam se dvoumila.

Bog mi je opet pokazao da sam s razlogom tu.

Svaki Krapanj je poseban, pa tako i ovaj! Meni možda jedan od posebnijih. Možda upravo baš zbog tih svih nedoumica da li ići.

Kako Bog sve okreće na dobro, tako i ovaj put. Poslao nam je posebnog anđela da moli za nas!

Rektori su nam bili Ivona i Nikola Andraši. Blagi, nenametljivi, susretljivi, otvoreni. Kad sam ih ugledala, prvo sam pomislila,što nisu malo žešći! A toliko toga sam na kraju  naučila od njih! Hvala vam dragi Andraši. Ivona draga Hvala!

Za patera Antuna Volenika sam prije čula i kada sam vidjela da je na našem terminu, tolika radost! Hvala mu na njegovim izlaganjima i svetim Misama. Ono što od njega nosim s Krapnja je „dovoljno dobra“, nema savršenstva osim dragoga Boga;  „Kada se svađam, svađam se sa samom sobom“; prepustiti- prepustiti Mariji sve ono što nas muči, tišti.

Psihologinja Nikolina Esert, tako jednostavna,vesela,  prirodna, što se kaže „od naroda“, a opet tako stručna.

Hvala  draga Nikolina! Žensko večer je bilo posebno. Čista desetka!

Naš neumorni, radosni, uvijek spreman na razgovor i pomoć velečasni Andrija. Neka ga dobri Bog poživi još dugooo, dugooo u zdravlju i radosti!

Hvala svim divnim ljudima na otvorenosti, svjedočenju, zajedništu.

Našoj divnoj grupi svetog Josipa na čelu s  našim Vlašićima, Katarinom i Ivanom.

Draga Martina hvala za „Život iza mene je radosna vijest“.

Toliko meni snažna rečenica. Ne želim biti navezana na svoju prošlost. Želim ju pustiti i živjeti. Ići hrabro naprijed.

“PUSTI“, riječ koju si trebam ponavljati i polijepiti po kući. To mi je domaća zadaća i želim ju izvršiti! Čemu tolika kontrola, opustiti se.

Radovati se mogućnosti doživljaja Boga. To nema veze s našom grešnošću. Hrabro ići naprijed!

Hvala našim tetama kuharicama na izvrsnoj hrani! A osmjesi na dječjim licima i zadovoljstvo govori  kakve su bile tete čuvalice! Da je svaki Krapanj poseban plod je i molitve dragih molitelja.

Posebnost ovoga Krapnja je i što je počeo sa svetkovinom Velike Gospa i završio s BDM Kraljicom.

Neke obitelji iz nekih razloga ove godine nisu mogle doći na Krapanj, ali dobri Bog zna najbolje i sve okreće na dobro!

Isuse Ti si mir u mojim nemirima, moja snaga u nemoćima, moja utjeha u patnjama, moja zahvala u radostima. I onda kada te ne osjećam, znam da si tu i držiš me.

Hvala Ti dobri moj!

I još nešto, ove godine bračna inventura, mužu i meni  je išla odlično. Zaključili smo još najmanje četiri godine  Krapnja i gdje će nam biti kraj!(smajlić)

Hvala Ti Isuse za još jedan Krapanj!

Hvaljen Isus i Marija,

De colores!

Zrinka

Podijelite objavu

Skip to content