Search
Close this search box.

Osvrt na 2. obiteljski termin – Krapanj 2020. (27.06.-04.07.2020.)

Prvi obiteljski korona Krapanj održan je pod nenametljivim i požrtvovnim vodstvom rektorskog para Brune i Daniele Petrušić, jasno uz podršku i blagoslov našeg don Andrije. Ova godina je posebna po “novom normalnom”, tako da je i cijeli termin bio još posebniji, više negoli prijašnjih godina, Već na samom otvaranju termina, ton cijelom tjednu dao je Andrijin poticaj: Bez predrasuda! To je pomoglo da se svi sudionici od samoga starta u potpunosti otvore i predaju Božjoj milosti (i animatorskoj, naravno).
Uz Petrušiće, taj su tjedan milost služenja imali priliku iskusiti animatori – bračni parovi Alar, Ećimović, Kućas i Zelić, neumorne tete čuvalice Gabrijela i Marija, te megastrpljivi striček čuvalica Zvonimir, zajedno s radišnim rukama naših domaćica u kuhinji. Sve nas je vodila ljubav prema tom mjestu, prema don Andriji, prema Njemu, koji nam je toliko milosti dao, bilo je divno surađivati, nadopunjavati se. Veliki je izazov obiteljski termin. Dolaze cijele obitelji u potrazi za novom snagom koju samo u Bogu mogu naći, a dok se brineš i za Njemu najdraža stvorenja, teško je ostati koncentriran i za Njegovu riječ.
Teološke teme za predavanja podijelili su među sobom don Andrija i gost iznenađenja – vlč. Dragutin Goričanec – koji je mnoge dodirnuo snagom i dubinom svoje vjere, uz neizostavni naramak brzopoteznih pošalica.
Zaista bogat i sadržajan program upotpunio je stručni predavač Matej Čuljak, koji nas je svojim energičnim izlaganjima uveo u zahtjevnu temu Teologije tijela. On je između ostalog pričao koliko je bitno ostati svoj, jer iz te autentičnosti učimo i rastemo kad iskoračimo u svijet i pokušamo ga raskrinkati dok ti govori što jesi, a što nisi.
Iza svakog svjedočenja i predavanja bio je rad po grupama, koji je zaista služio kao posebno milosno mjesto susreta, učenja i upoznavanja.
Geslo tjedna moglo je biti i Ora et labora, jer su jutra bila isprepletena zajedničkom molitvom kod Gospe Lurdske i radnim akcijama, od kojih izdvajamo postavljanje mreža iznad bungalova, zarad’ debljanja hlada i snižavanje dnevne temperature bungalova na eskimskih 32°C.
Večeri su također obilovale sadržajima, od natjecanja glazbenih enciklopedija i borbenih odbojkaških okršaja, do Bala anđela, kao krune cjelotjednog zagovornog i poticajnog dopisivanja preko čuvene krapanjske pošte.
Najljepši zalazak sunca tog tjedna ispratili smo uz misu i obnovu bračnih zavjeta u Cezareji Krapanjskoj, gdje su bračni parovi jedan za drugim prinosili svoje bračno prstenje te primali blagoslov don Andrije.
Kako to samo na Krapnju biva, uz sve to našlo se vremena i mjesta i za druženje supružnika, pa čak i za pokoji čoporativni kupanac. Bogu je, zaista, sve moguće!

Podijelite objavu

Skip to content