Search
Close this search box.

Osvrt na formaciju animatora, 9. – 11.3.2018.

Nakon kratke pauze ponovno smo se okupili u zajedništvu kako bismo nastavili izgrađivati i oblikovati naš put animatora- kako duhovno, tako i tehnički. Ovaj posljednji u nizu takav vikend bio je prožet već poznatom sastavnicom Kursilja – radošću, no naše prazne ruke su od Gospodina primile i druge prekrasne, osobne milosti.

Formacija je započela u petak sv. Misom u 19h, a pomalo težak radni dan zaokružili smo klanjanjem pred Presvetim što je unijelo potreban mir u naša srca kako bismo cijeli vikend mogli osluškivati glas našeg Učitelja. Subotu ujutro preuzeo je „Tim za čitanje tema“ koji nam je objasnio važnost svjedočenja Božjeg djelovanja u našim životima i ukazao na smjernice koje su važne u pojedinoj temi. Popodnevni dio dana obuhvatila je tema „Retorika i zamke animiranja“ koju je držao vlč. Boris Jozić u dva dijela – tehnički dio u kojem nam je objasnio kako izložiti svoje svjedočanstvo i kako ispravno voditi grupu te duhovni dio – četiri stupa kršćanskog života (sveta Misa, sveta Ispovijed, sveto Pismo i molitva) bez kojih ne možemo biti cjeloviti u vjeri, pa tako ni u animiranju. Dan se priveo kraju prilikom za svetu ispovijed nakon čega je slijedila sveta misa. Nedjelja okupana suncem i toplinom, doslovno, ali i u duhovnom smislu, započela je posljednjom temom „Animatorski bonton“ u kojem su nam dane smjernice „lijepog ponašanja“, odnosno što krasi pravog animatora i što bi trebao izbjegavati kako bi prenio radosnu vijest – da nas Bog ljubi i da smo sposobni ljubiti sebe i svoje bližnje. Slijedila je sveta Misa, nakon koje smo u zajedništvu iznijeli svoje osobne dojmove i milosti koje smo primili tog vikenda. Okupljeni oko nedjeljnog ručka, baš poput prave obitelji, rastali smo se radosna, čista i obnovljena srca, spremni služiti onako kako nas je Isus naučio.

Kristina Havliček

„Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se. Dajte i dat će vam se: mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna dat će se u krilo vaše jer mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti.“ (Lk 6, 37-38)

Podijelite objavu

Skip to content