Osvrt na krizmanički tečaj na Kajzerici (6-8.3.2020.)

Od 6.3.2020. do 8.3.2020. održan je krizmanički tečaj u Crkvi Rođenja Isusova u Zagrebu. Vlč. Željko Nestić, župnik, lijepo nas je ugostio i nasmijavao cijeloga vikenda.

Nakon predstavljanja animatora i Drvenaca krenuli smo s temama. Vlč je držao sve svećenićke teme, a ostale teme su imali animatori: Lucija Matković (Traganje za vrijednošću), Kristina Marija Medenjak (Kršćanski život je drugačiji), Mateja Kelava (Produbljivanje), Tomislav Skender i Dora Nestić (Čistoća), Tomislav Matić (Apostolat).

Ovim tečajem, krizmanici su imali priliku upoznati Boga na lijep i jedinsteven način. Radom u grupama, raznim igrama i razgovorom svi smo se bolje upoznali. Krizmanici su se u subotu nakon pripreme i ispovijedili. Tečaj smo zaokružili sa klanjanjem i nedjeljnom misom na kojoj su bili posebno koncentrirani i mirni.

Ovo je bio moj prvi krizmanički tečaj na kojem sam animirao i ugodno sam iznenađen krizmanicima, drugim animatorima i sveukupnom atmosferom. Tijekom vođenja grupe i sam sam naučio puno. Raduje me što smo se zbližili kao grupa i ostali u kontaktu. To iskustvo volio bih ponoviti. Preporučiti bih svakome. Ovakvi susreti mijenjaju srce.

Alen Vodopija

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content