Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Jakšiću (26. – 28.05.2023.)

Sunčanog petka, 26.5.2023. sedmero se animatora zaputilo u smjeru Jakšića na krizmanički tečaj. Raširenih ruku i osmijehom od uha do uha dočekao nas je vlč. Ivan, ali i 46 krizmanika koji su se odvažili doći i dati priliku mladim animatorima da djeluju i žive svoj apostolat. Tijekom prvog dana krizmanici su slušali svećeničku temu Tko sam ja?  te laičku temu naže animatorice Petre Traganje za vrijednošću. Potaknuti mišlju koliko vrijedimo te koliki smo u Božjim očima slijedio je rad u grupi. Svaku smo temu obilježili radom u grupi u kojima smo slušali razna svjedočanstva i primjere iz života krizmanika, ali i animatora vezanih za samu temu. Predivno je vidjeti koliko su ovi mladi spremni saslušati i dati sebi, ali i drugima priliku mijenjati se te u zajedništvu približiti se Bogu. Tečaj smo završili klanjanjem i spokojno i u miru ugasili dan.

Subota je započela poticajnom pjesmom i jutarnjom molitvom. Nastavila se temom Milost. Kao što majka svome djetetu kaže Milo moje, ono joj je srcu drago, tako smo i mi Bogu njegova milina i daje nam svoju milost kao potpuno nezasluženi dar. Shvativši koliko je milosrdan, animatorica Matea posvjedočila je kako se njezin život promijenio. Kako u zajedništvu s Njime produbljuje svoju vjeru i živi na Njegovu sliku. Igrama smo popunili stanke u programu tečaja te smijehom i radošću obilježili sami tečaj. Temom Sakramenti, vjeroučitelj je krizmanike uveo u sakrament Svete potvrde te približio sakramente s kojime će se u budućnosti susresti. Animatorica Petra je u temi Kralježnica posvjedočila o zaprekama koje je su je snašle i dalje je snalaze. Nosivši svoje križeve, ojačala je njezina kralježnica kako bi i ona mogla biti oslonac svojim bližnjima. Petra i Filip su približili krizmanicima temu Čistoće koja je na istima ostavila jak dojam i poticaj na razmišljanje. Dan smo završili s ispovijedi te Svetom misom.

Treći dan započeo je molitvom i temom Duh Sveti. Filip je ovom temom približio krizmanicima važnost Duha Svetoga u našim životima. Rečenicom „Ne upravljaš izvorom misli, ali kad dođe, možemonupravljat istom.“ nastavio se program temom Apostolat animatora Josipa iz čijeg smo svjedočastva shvatili da kako bismo djelovali iz ispravnih ciljeva, potreban je odnos s Bogom. Potaknuti mišlju završili smo tečaj Svetom misom i napunjeni ljubavlju i radošću otišli svojim kućama.

Animatorica Lucija

Neki od dojmova krizmanika:

Naučila sam tko sam zapravo ja. Naučila sam da sam ljubljeno dijete Božje.

Nakon tečaja se osjećam puno bolje i zadovoljnije samim sobom.

Moj odnos s Bogom se promijenio na način da ću mu od sad više zahvaljivati na svemu što je napravio za mene.

Podijelite objavu

Skip to content