Search
Close this search box.

Osvrt na Ultreju Kursilja Varaždinske biskupije 2023.

Dana 17.06.2023. g na blagdan Bezgrešnog Srca Marijinog održana je Ultreja u pastoralnom centru župe Sv. Josipa u Varaždinu

Okupile su se zajednice iz Selnice, Kučan Marofa, Varaždina, Ludbrega i Ivanca te kursiljisti iz Nedelišća, Čakovca i Jastrebarskog.

Uz stotinjak okupljenih sudionika susret su upriličili naš duhovnik vlč. Petar Mlakar, prečasni Stjepan Najman, vlč. Tihomir Kosec, vlč. Zoran Gložinić, vlč. Mario Križanec te naš domaćin vlč. Leonardo Šardi. Na početku susreta sve okupljene je pozdravio rektor g. Dražen Krtanjek.

Susret je započeo pjesmom te molitvom i zazivom Duha Svetoga vlč. Petra Mlakara i nagovorom na temu iz Knjige Brojeva uz razmatranje kako Bog obasjava svojom svjetlošću naše životne puteve. Promišljali smo kako se na našim licima vidi svjetlo Božje samo onda kada smo u suradnji s Bogom i kada tražimo Njegovu blizinu kroz razmatranje Božje riječi i molitvu. Tada „otkrivenim licem odražavamo slavu Božju“. Nakon nagovora slijedilo je svjedočanstvo bračnog para Narcise i Darka Boro na temu „zapreke“ nakon čega su se sudionici uputili na rad u grupama.

O važnosti prijateljske zajednice i plodovima koja ona donosi čuli smo od naše predane kursiljistice gđe. Božice Galinec. Kao kruna susreta smo svi zajedno sudjelovali na Sv. Misi koju su predvodili vlč. Petar Mlakar i vlč. Mario Križanec.

Na kraju Sv. Mise vlč. Petar Mlakar se zahvalio svim sudionicima Ultreje, animatorima i našem domaćinu, župniku vlč. Leonardu Šardi te blagoslovio sve prisutne.

Susret je završio ugodnim druženjem svih sudionika.

 

Tajnica biskupijskog Kursilja:

Ivana Cahun

Podijelite objavu

Skip to content