Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Mariji Bistrici – 26.3.-27.3.2022.

U župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici održan je dvodnevni krizmanički tečaj. U subotu nakon upoznavanja i probijanja leda, animatori su zajedničkim snagama pročitali priču o Drvencima. Krizmanici su kroz slušanje različitih tema mogli proširiti svoje poglede, odgovoriti si na neka od postojećih pitanja ili postaviti neka nova. Velečasni Domagoj Matošević govorio je o temama „Tko sam ja?“ te „Duh Sveti“. Uz zorne primjere mladima je posvjedočio i o nekoliko crtica iz vlastitog života, što su mladi vrlo dobro prihvatili. Krizmanici su također imali priliku slušati i laičke teme, odnosno svjedočanstva animatora. Tako je Ana govorila o svome „Traganju za vrijednošću“ i pronalasku iste, Zrinka je posvjedočila o tome kako je „Kršćanski život drugačiji“, Katarina Nika je kroz temu „Kralježnica“ podijelila u kojim je trenutcima ona bila oslonac drugima, Marijana i Hrvoje su kroz temu „Čistoća“ opisali na koji način se pripremaju za bračni život i na koncu je Hrvoje progovorio o temi „Apostolat“. Nakon svake teme krizmanici su uz pratnju animatora radili u manjim grupama u kojima su se bolje povezali, promišljali i govorili o onome što su čuli. U pauzama od rada, krizmanici su igrali igre koje su im se jako svidjele, odavali su ih smijeh koji je odzvanjao cijelim prostorom, žustro navijanje te natjecateljski duh. Krizmanici su također imali priliku predvoditi križni put uz molitvu i pjesmu. Jako im se svidio. Kroz ispit savjesti su se pripremali za svetu Ispovijed i pomirenje s Isusom kako bi bili spremni za nedjeljnu Misu, s kojom je tečaj u nedjelju i završio.

Divno je bilo promatrati mladenačku spontanost, zainteresiranost i otvorenost sadržajima koje možda čuju po prvi put u svome životu. Boraviti u Svetištu Majke Božje Bistričke kroz dva dana također je bilo posebno lijepo i vjerujem da nas je zagovor Majke Božje pratio tijekom cijelog tečaja.

Evo i par dojmova krizmanika:

Ovaj vikend sam naučila da je Bog uvijek uz mene i da mi je Bog pravi prijatelj. Bilo mi je jako lijepo s ovim predragim i preljubaznim mentorima provesti vikend. Promijenio mi se odnos s Bogom, shvatila sam kako je molitva stvarno razgovor s Bogom. Posebno lijepo mije bilo kako su nam mentori pokazivali svoja iskustva i kako ih je vjera promijenila.

Ovaj vikend sam naučila kako bolje upoznati i vidjeti Boga. Promijenio mi se odnos s Bogom na bolje zbog toga što sam imala priliku upoznati i bolje vidjeti Boga. Najviše mi se svidio rad u grupi zbog toga što smo bili iskreni i svoji, te svjedočanstvo Ane jer mi je bilo jako zanimljivo i iskreno. Igre su mi se također sviđale.

Ovaj vikend sam naučila puno više o Bogu. Doživjela sam lijepo iskustvo. Moj odnos prema Bogu se promijenio i shvatila sam da nam je Bog najbolji prijatelj. Posebno mi se svidio rad u grupama zato što smo pričali o lijepim temama.Ovaj vikend sam naučila koliko je zapravo naš Bog velik i kako bez njega ne mogu živjeti. Moj odnos prema Bogu se poboljšao i vidjela sam koliko je On zapravo važan u mojem životu. Na ovoj duhovnoj obnovi mi se sve svidjelo, imala sam osjećaj kao da su mi svi prijatelji, a animatori su bili toliko dragi da sam im mogla sve reći.

Naučio sam kako biti bliži Bogu i živjeti kao pravi vjernik katolik. Doživio sam puno lijepih trenutaka zajedništva i prijateljstva. Odnos prema Bogu mi se promijenio tako da djelima pokazujem kako sam bliže Njemu. Najviše su mi se svidjela svjedočanstva jer su vrlo poticajna i dirljiva.

Podijelite objavu

Skip to content