Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Novoj Gradišci

Mali tečaj kršćanstva za krizmanike u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradišci održan je 4., 5. i 6. studenog. Na tečaju je sudjelovalo stotinjak krizmanika i devet animatora. Rektor je bio Filip Sesar, a vlč. Filip Pavlović držao je svećeničke teme i sudjelovao kao animator u grupi. Ostali animatori bili su Petra Hudoletnjak, Ivana Šokčić, Martina Sakač, Danijela Blažević, Antonija Ćavar, Antonio Ćavar i Luka Milić. Naši domaćini bili su vlč. Perica Matanović i kapelan u Novoj Gradišci Roko Ivanović.

Tečaj je započeo prezentacijom Drvenci, a zatim je uslijedila tema „Tko sam ja“ koju je održao vlč. Filip i svojom pristupačnošću osvojio krizmanike. Prvi dan završio je klanjanjem u crkvi koje je predvodio vlč. Filip uz pomoć animatorica Petre i Ivane.
Subotnji dan započeli smo jutarnjom molitvom, a nakon toga animatorica Petra je držala temu „Traganje za vrijednošću“ u kojoj je posvjedočila o Božjoj Ljubavi koju je ona doživjela i koja joj je spasila i promijenila život. Zatim je Luka podijelio svoje iskustvo kako ga je kladionica, iako isprva bezazlena zabava, malo po malo odvojila od Boga, ali napravila i određene probleme s bližnjima. Prijepodnevni dio programa završili smo igrom.
Nakon ručka, Filip je posvjedočio kako ga je Bog naučio nositi se uz Njegovu pomoć i s pobjedama i s porazima. Martina je držala temu o Milosrdnom Isusu koji joj je uslišio molitve, ali ne na način kako je ona to htjela, nego je On sve puno bolje izveo nego što je ona zamišljala kada mu je predala svoje brige. Dan smo završili pokorničkim bogoslužjem koje je držao vlč. Mate Samardžić i sv. Misom koju je predvodio vlč. Filip.
Zadnji dan našeg druženja započeli smo molitvom nakon čega je vlč. Filip imao temu o Duhu Svetom te je u sklopu nje prikazao film 31 Dijete o udruzi koja pomaže siromašnoj djeci diljem svijeta. Zadnju laičku temu vodili su Antonija i Antonio, a tema je bila predbračna čistoća.
Sudjelovali smo na župnoj svetoj Misi koju je predvodio vlč. Filip, nakon koje su Luka i Filip predstavili Kursiljo. Tečaj je završio zajedničkom fotografijom i s puno veselja.
Neki od dojmova krizmanika:
Drago mi je zbog toga što su mi ovo najzabavnija 3 dana u životu.
Drago mi je što sam bila ovdje jer su me svjedočanstva potakla na razmišljanje.
Drago mi je jer sam upoznala predivne ljude.
Jako mi je drago jer sam se više približila Bogu i naučila nešto novo.

Antonija Ćavar

Podijelite objavu

Skip to content