Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Palmotićevoj, 2017

Svaki tečaj je poseban. Posebni animatori, posebni krizmaici, posebna i jedinstvena atmosfera. Tečaj u Palmi 20. i 21.1. opet mi je pokazao zašto toliko uživam u našim kursiljo susretima: opuštena atmosfera među animatorima, suradnja sa svećenicima i krizmanicima, jednostavnost u razmjeni iskustava i živa vjera, da iskažem jednom riječju: obiteljski. Moment vikenda svakako je bila misa u kapeli Ivana Merza to subotnje poslijepodne.

Otac Viktor Grbeša je navukavši crvenu albu istaknuo da danas slavimo život, mučeništvo i smrt svete Agneze, u ovim krajevima štovane Janje. Ona je čak bila i mlađa od ovih krizmanika koji su dali svoj vikend da bi još bolje upoznali samog Krista. A Agneza je dala i više od vikenda. Cio svoj život predala ne pristavši na ponude cara Dioklecijana. Jedan trenutak tišine u kapeli bio je snažan odgovor na pitanje: Jesmo li mi spremni na mučeništvo i davanje za Isusa Krista? Tko zna što je u toj tišini posijano, i što ćemo jednog dana gledati i slušati o ovim divnim mladim ljudima s kojima smo bili. Zamolila sam animatore koji su se po završetku tečaja zadržali u SKAC klubu, u neformalnom dijeljenju dojmova sa paterom Ivanom Matićem, župnikom i superiorom isusovačke rezidencije da pomognu prenjeti dio bogatstva ovog vikenda. Svaki je izvukao jedan biser od mnoštva koje smo primili:
Božja ljubav i najtvrđe srce probija. Matej
Skrivena ljepota u judima. Petra Hudoletnjak
Ako želiš puno ljubavi, pripremi se na patnju. Suzana
Nemojmo biti osjetljivi, nego osjećajni. Ilka
Svi imaju skrivenu ljepotu. Matej
Najbolje što možeš dati Bogu je slobodna volja. Andrea
Molitva jedne Maje. Josip
Dobili smo i hrpu sms-a podrške koji su počeli stizat već u četvrtak. Hvala Ani i Mariu, Tomislavu, Josipu, Karli, Marku, Marineli, Nikolini, vlč.Andriji, Hrvoju i Ivani. Nismo stigli sve pročitat na kraju 🙂
Slikice su u nastavku: nu nas kak smo lipi?! De colores

Marija Selak

Kako su krizmanici doživjeli tečaj pročitajte u dojmovima:

Drago mi je da sam izdvojila vikend. Svidjelo mi se gdje su animatori pričali o svome životu. A najviše sam sebe pronašao u Matejevoj temi (Krššćanski život je drugačiji).
Ovaj vikend zahvalna sam na druženju s animatorima i prjateljima.
Najviše mi se dopala Petrina tema. Nije mi se život promjenio, ali nadam se da hoće. Drago mi je bilo biti s animatorima i prijateljima.
Sve su mi teme bile zanimljive.
Drago mi je što sam došla jer je bilo poticajno. Promijenio mi se odnos prema Bogu.
Drago mi je da sam vikend provela ovdje jer sam naučila kako se zbližiti s Bogom i čula priče ljudi koji svjedoče o Božjoj dobroti. Nakon ovog susreta htjela bih otići na neke duhovne vježbe da bih mogla naučiti još.
Drago mi je da sam bila tu jer sam čula puno životnih priča. Svidjela mi se Petrina tema. Osjetila sam zahvalnost za svoga oca koji je prošao rat i logor a jako je dobar prema meni….
Bilo mi je zanimljivo u grupi. Počeo sam više cijeniti Boga. Volio b jednog dana biti animator.
Izdvojio bi temu Tko sam ja? U grupi je bilo super. Odnos s Bogom promijenio se nabolje.
Dojmila me Petrina tema. Bilo je odlično kad je svećenik govorio. Super su mi i grupe.
Ovo druženje dalo mi je slobodu i zbilja mi je drago jer sam ovdje. Osjećala sam se slobodno i ne drugačije od drugih.
Dojmile su me se sve teme. Drugačije razmišljam o Bogu.
Volio bi da ima malo više igara i da ste nam dali šifru wi-fi-a.
Sve teme su mi bile zanimljive te smo mnogo naučili.

Podijelite objavu

Skip to content