Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Prečkom (24. – 26. veljače 2023.)

Zadnji vikend u veljači ekipa radosnih animatora provela je na tečaju u Prečkom s 50-ak krizmanika. Vlč. Tomislav Šagud ugostio nas je u svojoj Župi Presvetog Trojstva, a s nama je bio i bogoslov Antonio Kljajić. Svjedočenje radosnog kršćanstva animatori su započeli u petak sa svima nam dobro poznatim Drvencima te temom Tko sam ja? koju je održao vlč. Tomislav. Krizmanike smo pobliže upoznali radom u grupama nakon teme, a večer smo priveli kraju igrom i molitvom. Animatori su petak završili zajedničkom večerom te izmjenom iskustava proteklog dana.

Subota, iako kišna, započela je radosno uz zajedničku pjesmu i molitvu. Niz subotnjih tema započela je Ana Ladan svojom temom Traganje za vrijednošću, iza čega smo odmah u grupama razgovarali potaknutim njenim svjedočanstvom. Poslije kratke pauze uslijedile su teme Milost vlč. Tomislava te Kršćanski život je drugačiji koju je svjedočila Ana Mandić. U radu u grupama već su se mogle vidjeti promjene na krizmanicima i u njihovom pogledu na svoj život u kojem su sve više i više prepoznavali Boga. Vlč. Tomislav nastavio je sa svojom temom o sakramentima, a potom je uslijedilo svjedočanstvo Tamare i Ante na temu Čistoća. Po završetku teme stigao je ručak u kojem su mladi imali priliku malo predahnuti i napuniti energiju za ostatak programa. Nakon ručka, sretni što je prestala kiša, izašli smo van na igre koje su razveselile kako krizmanike, tako i animatore. Došlo je vrijeme za pitanja koja su krizmanici imali priliku anonimno postaviti Tamari i Anti, te su na njih dobili iskrene i dobronamjerne odgovore. Kada su odgovorena sva pitanja došao je red na temu Kralježnica koju je održao Vjeko nakon čega smo se zaputili u crkvu i pripremili za ispovijed i klanjanje. Bilo je predivno vidjeti kako su se, još jutros uplašeni krizmanici, hrabro odlučili susresti Gospodina u sakramentu ispovijedi te zahvaliti Mu za vrijeme klanjanja koje je uljepšala rektorica Antea svojom pjesmom. Pozdravili smo se s krizmanicima te zaokružili dan opuštenim sastankom uz kavu, spremno iščekujući još jedan dan druženja s krizmanicima.

Posljednji dan tečaja započeli smo jutarnjom molitvom nakon čega je Antea približila krizmanicima treću božansku Osobu kroz temu Duh Sveti. Posljednje svjedočanstvo na tečaju održao je Joško koji je svojom emotivnom pričom krizmanicima posvjedočio Apostolat te koji su to bili apostoli u njegovom životu. Na zadnjem radu u grupama prokomentirali smo dojmove tečaja te se zaputili na Svetu Misu poslije koje je rektorica održala sastanak za roditelje. Na sastanku smo čuli dojmove tečaja od nekoliko krizmanika i animatora te su i roditelji imali priliku čuti nešto više o Krapnju. Nakon sastanka punog emocija i predivnih komentara roditelja, krizmanika i animatora, vikend je obilježen i zajedničkom fotografijom. Animatori su se pozdravili s krizmanicima i njihovim roditeljima te su svoje druženje na tečaju završili zajedničkim ručkom i čitanjem dojmova. Prisjetili su se mnogobrojnih radosnih trenutaka proteklog vikenda koji je bio prepun blagoslova na kojima smo posebno zahvalni Onomu zbog kojeg ovo sve i činimo. De Colores!

Neki od dojmova krizmanika su:

„Ovaj vikend sam naučila da je Bog zapravo uvijek tu za nas i da nas sve jednako voli bez obzira na naše mane i grijehe. Doživjela sam jedan neočekivan vikend i nije mi žao što sam ga ovako provela. Sada zasigurno na drugi način doživljavam Boga i češće ću dolaziti na mise.“

„Ovaj vikend je sam po sebi jedna lijepa i zabavna promjena. Stvarno je lijep dokaz Božje prisutnosti i Njegove ljubavi. Pomaže sa samopouzdanjem.  Odnos s Bogom mi se više produbio i smatram da mi je Kursiljo jedna „odskočna daska“ koja se stvarno trebala dogoditi. Puno pohvala za animatore i stvarno se nadam da ste svjesni kakvu promjenu činite.“

Podijelite objavu

Skip to content