Search
Close this search box.

OSVRT NA KRIZMANIČKI TEČAJ U REKI, ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA, 13.- 15.5.2016. g.

U župi Presvetog Trojstva u Koprivničkoj Reki od 13. do 15. svibnja održan je Mali tečaj radosnog kršćanstva za krizmanike. Rektorica Nikolina T. i suradnici Marija C., Anika S., Doroteja K., Andreja O., Matej B., Nera P., Judita H., Iva G., Nikola S. animirali su 25 krizmanika, a na tečaju je sudjelovalo i nekoliko mladih koji su ponovno htjeli doživjeti radost Kursilja. Za svećeničke teme i igre bio je zadužen vlč. Stjepan Najman. Tečaj je započeo molitvom i predstavljanjem suradnika i krizmanika nakon čega je uslijedila prva tema „Tko sam ja?“ i prezentacija Drvenci. Nakon razgovora u grupama i svećeničke teme „Bog Otac“ uputili smo se na klanjanje gdje smo Bogu prinijeli svoje „zvjezdice“ i „točkice“.

Drugi dan tečaja započeli smo molitvom i razgibavanjem uz pjesmu. Teme koje su nas obogatile u subotu bile su: Sakramenti, Isus Krist, Kako se Bog ušuljao u moj život, Utjecaj medija, Plan Isus i Božji naum o ljubavi. Iako je padala kiša, zabavili smo se uz igre i zanimljive prezentacije, družili se i pjevali. Nakon održanih tema i razgovora u grupi imali smo mogućnost za svetu ispovijed, a za vrijeme ispovijedi molili smo krunicu.
Zadnji dan tečaja započeo je jutarnjom molitvom i temom Duh Sveti, a nakon igara i teme Mi, apostoli u svijetu pripremili smo se za svetu misu na kojoj su krizmanicima podijeljeni križići uz blagoslov. Nakon svete mise i zajedničke fotografije krizmanici su napisali što ih je najviše dotaklo i kakve su promjene doživjeli u odnosu s Bogom, a animatori i vlč. Najman izrekli su svoje dojmove i zahvale.
I ovim putem zahvaljujemo župniku, vlč. Mariju Križancu na gostoprimstvu i obiteljima koje su nas toplo dočekale i primile. Andreja Ognjan
A kako su svoje vrijeme provedeno na Kursilju doživjeli krizmanici, pročitajte u dojmovima:
DOJMOVI, župa Presvetog Trojstva, Reka, 13.-15.05.2016.

1.Je li ti drago što si ovaj vikend izdvojio/la za duhovni susret i zašto?
2.Koja te se tema posebno dojmila? U kojoj si temi(animatoru)osjetio/la poseban Božji dodir?
3.Što bi izdvojio/la od ostalih sadržaja? Gdje te Bog dotakao? Kako ti je bilo u grupi – zajednička molitva, razgovor u grupi, pjesme, klanjanje, igre, molitveni lanac…?
4.Je li ti se nakon ovog susreta promijenio odnos prema Bogu? Kakve promjene su nastupile?
5.Imaš li kakve prijedloge ili primjedbe na program i sadržaj susreta?
6. Ocijeni svoje vrijeme provedeno ova tri dana: 0 – izgubljeno vrijeme; 2 – tako-tako, zadovoljavajuće; 3 – dobro iskorišteno vrijeme; 4 – neočekivano dobro iskorišteno vrijeme; 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme. Možeš odgovoriti na pitanja ili dojmove iznijeti u slobodnom stilu. Ako želiš možeš se i potpisati.

1. Bilo je lijepo. Drago mi je što sam izdvojio ovaj vikend. Sve su me teme posebno dojmile i osjetio sam u svakoj poseban Božji dodir. Nebi ništa izdvojio jer je sve bilo odlično. Pa saznao sam više i zanimljive stvari. Ja nebi ništa mjenjao. Ocjena je 5 – najbolje.
2. Meni se jako svidjelo jer je to učvrstilo moje vjerovanje, a mislim da je to bio i cilj. Ne poznajem dobro i dugo ove ljude tu, ali mislim da neke ljude ne moramo dugo poznavati da bi znali da su dobri i puni dobrote. Sviđa mi se što su skroz iskreni i da imam priliku ponovo bi išla. 5-najbolje moguće iskorišteno vrijeme.
3. 1. Da, zato što smo se ljepo družili. 2. Tema o sestri zato što je bila bolesna. 3. U grupi mi je bilo dobro, razgovarali smo o temama, zajedno molili. 4. Da, Bolje se osjećam, i mislim da mu se sad mogu povjeriti i pitati ga da mi pomogne. 5. Nemam. 6. Ocjena je 5 – najbolje.
4. 1. Da, jer sam saznala nove stvari i zabavila se. 2. Najviše mi se dojmila Marijina tema i najviše sam u njoj osjetila Božji dodir jer je pronašla snagu da se vrati na pravi put te je ostala hrabra cijelo vrijeme. 3. Najviše mi se svidjela Andrejina i Matejeva tema. One su prve osobe koje sam upoznala a da žive u čistoći. U grupi je bilo odlično i sve mi se svidjelo, no igre su mi bile najdraže. 4. Da, defenitivno mi se promijenilo mišljenje u Bogu, iako ne razumijem sve u potpunosti ali ću nastojat ić u crkvu i češće molit. 5. Svaku temu bi trebali započeti igrom. 6. 5- najbolje moguće iskorišteno vrijeme. (Lorena Tokalić)
5. 1. Da, zato što sam puno naučila o Bogu. 2. Od Doroteje 3. Igre, pjesme 4. Pa sa neke strane malo je. 5. Ne 6. 4 – neočekivano dobro (Lana Horvat)
6. 1. Ne 2. Nijedna 3. Ništa, dosadno je bilo 4. Nikakve 5. Nemam, jedino je dosadno (David Zeko)
7. 1. Da zato jer je bilo zabavno. 2. Tko sam ja? Tko sam ja? 3. Utjecaj medija, u srce, odlično. 4. Da promjenio se, 5. Ne 6. 5 (Ivan Car)
8. 1. Je, bilo mi je zabavno. 2. Dok je svećenik pripovjedao 3. Bog me dotaknuo u Dorinoj priči, u grupi je bilo dobro. 4. Odlučio sam da ću se moliti Bogu. 5. Ne. 6. 4 neočekivano dobro iskorišteno vrijeme

Podijelite objavu

Skip to content