Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Vrapču

Od petka 1. travnja 2016 do nedjelje 3. travnja 2016. U zagrebačkom naselju Vrapče, točnije, u župi Svete Barbare održan je Mali Tečaj Kršćanstva ”Kursiljo” namijenjen ovogodišnjim krizmanicima. Njih se šezdesetak odazvalo pozivu župnika Luke Slijepčevića na sudjelovanje u ovom Tečaju. Krizmanici su kroz teme Hrvoja, Mateje, Marka, Luke i Roberta imali priliku čuti razna svjedočanstva i iskustva Boga naših animatora koji su radosno svoju vjeru nastojali prenjeti ovim mladima koji traže svoj put u životu. Osim svjedočanstava, krizmanicima smo ponudili i drugi program na koji su se oni radosno odazvali: tako je u petak bilo klanjanje, samo za njih a u subotu razne igre i sveta misa samo za sudionike Tečaja. U nedjelju su krizmanici zajedno s ostalim vjernicima sudjelovali na svetoj misi u 11:30, a nakon toga smo kratko roditeljima predstavili što su to krizmanici radili proteklog vikenda.

Vikend proveden s krizmanicima, poklanjanje svog slobodnog vremena onima kojima je to potrebnije uistinu je bio ispunjen nekom neopisivom radošću, zračio je neizmjernom ljubavlju, iz njega su izvirale nada i vjera u Gospodina. Sve to zaokruženo je jednim povjerenjem koji smo stekli jedni u druge otvarajući se kroz grupni rad i dopuštajući Gospodinu da nas kroz naše nesavršenosti usavrši i pokaže nam da smo baš takvi kakvi jesmo, savršeno stvoreni na Njegovu sliku. Ipak, Gospodin Bog je onaj koji je najviše djelovao na nas toga vikenda. U Njemu se srce smiruje, pokazuje smjernice za bolji put… za put koračanja sa Gospodinom, uz Njegov bok i uz Njegove ruke da nas uhvate kada nas svijet želi baciti…

Josipa Novački

Neki od dojmova krizmanika:

  • Jako mi je drago što sam ovaj vikend provela na tečaju, jer me potaknulo na razmišljanje. Bila mi je vrlo lijepa tema o oprostu ocu i simbolima kao znakovima pažnje. U temi o simbolima sam najviše osjetila Božji dodir. Najljepše mi je bilo u grupi jer sam se osjećala opuštenije i mogla sam pričati, a i slušati druge. Promjenio mi se odnos s Bogom, više se molim i ne skrivam se iza masaka. Program je bio odličan ocijena 5!
  • Drago mi je što sam vikend provela na tečaju, posebno jer mi se svidjela blizina između animatora poput obitelji su! Svidjela mi se Hrvojeva i Robertova tema, a u Matejinoj temi sam najviše osjetila neku Božju pomoć. Bilo mi je lijepo radit u grupama. Malo mi je na početku bilo nelagodno pričati pred curama koje neznam, ali kasnije kad smo se bolje upoznali je bilo super. Odgojena sam u vjeri, ali vjerujem da se moj odnos s Bogom još više produbio. Mislim da su dosad animatori napravili odličan posao i nemam što zamjerit na programu, ocijena 5.
  • Ovdje sam naučila puno iz svjedočanstava animatora te mi je zbog toga drago što sam vikend provela na tečaju. Markova tema mi se jako dojmila jer sam kroz nju osjetila i Božje djelovanje u našim životima. Izdvojila bih pripremu za misu i samu misu. Osjećala sam se prihvaćeno i zadovoljno. Ojačana mi je vjera u istisnku Božju prisutnost. Nemam primjedbi, bilo je genijalno i ocijena 5!
  • Drago mi je što sam bila ovdje. Iako sam već aktivna u crvki, vrijedilo je jer sam naučila puno toga. U Lukinoj temi sam shvatila koliko mi obitelj znači, a Robertova tema mi je cijela bila genijalna. I sve ostale su bile odlične ali sam ove posebno zapamtila. Sve mi se svidjelo i stvarno bi htjela postati poput ovih animatora, želim svima da ovo prođu. Već sam animator u župi a jednog dana bi htjela postati i animator u Kursilju :)!

Podijelite objavu

Skip to content