Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Španskom, župa BDM Žalosne

Od petka, 4. listopada, do nedjelje, 7. listopada 2016. u zagrebačkom naselju Špansko, u župi Blažene Djevice Marije Žalosne održan je Mali Tečaj Kršćanstva, ”Kursiljo”, namijenjen ovogodišnjim krizmanicima. Odazvalo se pedesetak krizmanika koji su kroz laičke i svećeničke teme imali priliku čuti razna svjedočanstva i iskustva Boga naših animatora koji su radosno svoju vjeru nastojali prenjeti ovim mladima koji traže svoj put u životu. Prva laička tema je bila „Traganje za vrijednošću“ od suradnika Darija.

Josip je iduće jutro govorio mladima o temi smisla i ljubavi te ih nasmijao svojim humorom. Ana nam je pričala o oprostu i o svom iskustvu Boga u teškim trenucima. Karla je kroz svoju temu produbljivanje dotkanula temu poziva, a u subotu je Suzana zaključila tečaj sa apostolatom i konkretnim djeovanjem u Crkvi. U nedjelju su Ivana i Lucijano u svojoj temi „Sloboda za ljubav“ pričali o ljepoti čistoće prije braka te čistoći u braku i plodovima koje su dobili. Svećeničke teme „Tko sam ja“, „Sveta misa“ i „Duh Sveti“ prenio je vlč. Andrija.
Osim svjedočanstava, tečaj je bio popraćen klanjanjem u petak, pokorničkim bogoslužjem, ispovjedi te svetom misom u subotu, a u nedjelju su krizmanici zajedno s ostalim vjernicima sudjelovali na svetoj misi. Nakon toga smo kratko roditeljima predstavili što su to krizmanici radili proteklog vikenda te u čemu je bogatstvo Kusrilja.
Vikend proveden s krizmanicima uistinu je bio ispunjen radošću, ljubavlju i zajedništvom. Krizmanici su stekli povjerenje jedni u druge otvarajući se kroz grupni rad i dopuštajući Gospodinu da nam pokaže da smo baš takvi kakvi jesmo, savršeno stvoreni na Njegovu sliku. Ipak, Gospodin Bog je onaj koji je najviše djelovao na nas toga vikenda.
Na kraju vikenda animatori su zaključili da se uvijek trud i plodovi vide tek na kraju tečaja, kako na zadovoljnim licima mladih tako i u dojmovima u kojima su iznijeli svoje doživljanje dva dana provedenih s Bogom. Donosimo neke od njih:

  • Božji dodir sam najviše osjetila u temama vlč. Andrije o jedinstvenosti, sv.Misi i stvarno se divim bračnom paru prije svega što su uspjeli ispričati ovako nešto i to iskreno i što uspijevaju imati bračnu čistoću te što su uspjeli živjeti i predbračnu čistoću.
  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret. Bilo mi je jako zabavno i zanimljivo i puno sam naučila. Svidio mi se rad u grupama, svidjele su mi se igre i sva svjedočanstva, možda najviše Oprost. Mislim da sada na drugačiji način gledam na vjeru i Boga.
  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret jer sam mnogo toga naučila te sam se duhovno približila Bogu. Nakon ovog susreta više sam otvorila srce i um Bogu i lakše ga pustila u svoju svakodnevicu.
  • Drago mi je što sam izdvojila ovaj vikend jer na temelju priča koje sam čula mogu lakše donositi neke odluke u životu i dobila sam odgovore na neka pitanja koja su me duže mučila. Jako su mi se svidjele igre koje smo igrali, a Bog me najviše dotakao kada smo gedali film od kojeg sam se naježila. U grupi mi je bilo super jer sam slobodno mogla reći svoje mišljenje bez da mi bude neugodno. Osjećam da sam nakon ovog susreta puno bliža Bogu i nekako mi sada ima više smisla ići na svete mise i sada shvaćam čemu služi molitva.
  • Svidjela mi se zajednička molitva jer sam zbilja osjetio zajedništvo.

Podijelite objavu

Skip to content