Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Stuttgartu 11-13.01.2019.

Od 11. do 13. siječnja održan je Mali tečaj radosnog kršćanstva – Kursiljo za krizmanike u Hrvatskoj katoličkoj misiji Stuttgart Zentrum, na poziv župnika, fra Zvonimira Tolića i pastoralne suradnice Zore Bilobrk. Voditelj tečaja bio je Matej Markić, uz sedmero mladih animatora iz Zagreba, zajedno s vlč. Borisom Jozićem, povjerenikom za vjernike laike zagrebačke nadbiskupije.
Program je započeo u petak poslijepodne, a trajao je do nedjelje. Prvog dana tečaja, krizmanici su imali priliku poslušati svećeničku temu „Tko sam ja“ i laičku temu „Traganje za vrijednošću“, koje govore o tome da je svaki čovjek ljubljeno dijete Božje, što vodi do spoznaje vlastite vrijednosti i jedinstvenosti. Nakon svake teme slijedio je rad u skupini, u kojem su krizmanici i sami imali priliku progovoriti o ovim temama. Program je završio klanjanjem pred Presvetim Sakramentom.
Nakon programa s krizmanicima, slijedio je susret animatora Kursilja i članova Franjevačke mladeži.
Subotnji je dan započeo laičkim temama „Kršćanin u svojoj Crkvi“, „Kršćanski život je drugačiji“ i „Produbljivanje“, u kojima su animatori posvjedočili na koji ih je način Krist osobno dotaknuo i kakav je sada njihov život. Svaka tema započinjala je molitvom, a vrijeme između tema bilo je ispunjeno igrama, plesom i pjesmama. Na taj je način sve više raslo zajedništvo između krizmanika i animatora. Nakon svećeničke teme „Sakramenti“, slijedilo je pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed, a zatim euharistijsko slavlje kojim je završio subotnji program.
Trodnevni program Malog tečaja radosnog kršćanstva završio je u nedjelju, laičkim temama „Predbračna čistoća“ i „Kralježnica“ i svetom misom s cijelom zajednicom u crkvi svete Hedwige u Möhringenu.

Evo kako je krimanicima bilo:

1. Što si ovaj vikend naučio i doživio?
2. Jel ti se promjenio odnos prema Bogu i kakve promjene su nastupile?
3. Podijeli s nama što ti je posebno lijepo i zašto?

 

1. Naučila sam da je život uz Isusa bolji.
2. Pomalo je jer se u meni probudila želja za boljim životom uz Isusa koji mi je bliže.
3. Posebno lijepe su mi bile prezentacije, teme, igre i rad u grupi jer sam naučila svašta zanimljivoga, novog i sklopila nova prijateljstva.

1. Da sam jedinstvena i da se Isus stvarno za mene žrtvovao.
2. Približila sam mu se.
3. Teme i igre zato što smo se svi sprijateljili.

Podijelite objavu

Skip to content