Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Sv. Martinu na Muri

Od 23. do 25. veljače održan je tečaj za krizmanike u Svetom Martinu na Muri gdje nas je toplo primio župnik Ivan Herceg. Nakon uvodnog blagoslova, započeli smo s programom. Temu „Tko sam ja?“ , kao i mnoge druge, održao je preč. Stjepan Najman koji je vikend proveo sa 9 animatora koji su također prenijeli svoja iskustva i svjedočanstva ovim mladim ljudima. To su bili: Marija Cingula (Traganje za vrijednošću), Jelena Kutnjak (Kršćanin u svojoj Crkvi), Tihana (Produbljivanje), Sebastijan (Zapreke u kršćanskom životu), Luka (Kralježnica), Anika (Mi i svijet, apostolat), Nikola (Prijateljska zajednica), Klara i rektorica Stela Posavec koja je vodila cijeli tečaj.

Vikend je bio ispunjen i raznim motivacijskim filmićima i prezentacijama, a uz sve to nije nedostajalo ni molitve, razgovora u grupama, smijeha, pjesma i igara. Susret je bio zaključen nedjeljnom svetom misom koju smo slavili zajedno s narodom.

Ova duhovna obnova nije bila samo za krizmanike već i za sve nas animatore koji se na svakom tečaju obogatimo, naučimo nešto novo i družimo se. U svemu je ovome najbitnije sjeme vjere koje smo posijali u srca ovih mladih ljudi koje će uz pomoć Duha Svetoga klijati i razvijati se.

Jelena Kutnjak

DOJMOVI KRIZMANIKA:
1.Je li tidragoštosiovajvikendizdvojio/la zaduhovnisusret – zbogčega?
2.Kojate se temaposebnodojmila? U kojojsitemi (animatoru) osjetio/la posebanBožjidodir?
3.Što sizapaziokaoposebnovrijedno u cjelokupnomostalomsadržaju (rad u grupi, zajednička molitva, pjesme, klanjanje, misa, igre, molitvena podrška…)?
4. Kako si doživio svoju grupu u razgovoru poslije teme i inače?
5. Je li se ovimsusretaompromijeniotvojodnospremaBogu? Jesi li osjetio da je Bog proisutan u tvomeživotu, da teljubi, vodi, prati…?
6. Imaš li kakveprijedlogeiliprimjedbena program i sadržajsusreta?
7. Ocijenisvojevrijemeprovedeno ova tri dana: 0 – izgubljenovrijeme; 1-u dosadiprovedenovrijeme; 2 – tako-tako, zadovoljavajuće; 3 – dobro iskorištenovrijeme; 4 – neočekivano dobro iskorišteno vrijeme; 5 – najboljemoguće iskorišteno vrijeme.

1. 1. Pa je, upoznala sam predobre ljude (animatore) I bilo mi je lijepo slušati njihove priče I gledati filmiće. 2. Jako mi se sviđala Marijina priča, a I Sebastianova jer sam se dosta toga naučila iz njegove priče(teme) 3. ZAJEDNIČKA MOLITVA, PJESME I PAUZE 🙂 4. Jako dobro, Anika je bila jako dobar animator 5. Da. 6. Možda malo više igra i pauze 🙂 7. Bilo mi je najbolje
2. 1. Da, prvo sam mislio da će mi biti glupo i dosadno, ali je bilo odlično. 2. Najviše „zapreke u kršćanskom životu“ zato jer govori o svim problemima današnjice. 3. Najviše vrijedno je obraćanje Bogu(molitva). 4. Pa bilo je odlično, osim što sam imao dojam da je mentorica prestroga. 5. Jesam i zasigurno ću odsad više moliti i hodati na Svetu Misu. 6. Ne, sve je bilo odlično. 7. 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme.
3. 1. Da, bilo mi je jako lijepo družiti se I zabavljati 2. Traganje za vjernošću, ta tema me jako dirnula I bila je tužna priča 3. Pa da su nam animatori htjeli pokazati kako zapravo vjerovati u Boga i kako se dobro zabaviti zu molitve i pjesme 4. Pa bili smo dosta tihi, nismo se baš otvorili da bi pričali o tome, valjda zato jer nas je bilo sram 5. Da, jesam i vjerujem da će mi pomoći kad ga nešto zamolim 6. Nemam, sve je bilo super 7. 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme
4. 1. Da, jer sam dobila drugi pogled na Crkvu 2. Najviše su mi se dojmile teme od Luke i Sebastiana. 3. Pjesme 4. Dozivila sam ih kao zakon, dobre I smiješne ljude 5. Promijenio mi se odnos s Bogom, shvatila sam da me prati 6. Ne 7. 4
5. 1. DA, DRAGO MI JE ŠTO SAM IZDVOJIO, JER SAM PUNO TOGA NAUČIO I BILO JE JAKO ZABAVNO. 2. NAJBOLJA TEMA MI JE BILA PROJATELJSKA ZAJEDNICA JER JE BILO DOSTA SMIJEŠNO 3. ZAJEDNIČKA MOLTIVA, IGRE. 4. PA BILO MI JE SVE JASNIJE. 5. PA DA JESAM. 6. NE, NEMAM, SVE JE DOBRO. 7. 4 – NEOČEKIVANO DOBRO

Podijelite objavu

Skip to content