Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Vidovcu (24. do 26. ožujka 2023.)

Prošlog se vikenda, od 24. do 26. ožujka, održao krizmanički tečaj u župi svetog Vida u Vidovcu. Naši animatori, na čelu s rektoricom, Anteom Kvesić, stigli su u Vidovec u popodnevnim satima, a tamo su ih srdačno dočekali domaćini iz župe koji su im ponudili okrjepu. U dvorani pastoralnog centra pred 54-ero raspoloženih i veselih krizmanika uvodnu riječ imala je rektorica Antea, a potom je velečasni Petar Mlakar, svjedočio svećeničku temu Tko sam ja?. U temi se naglašava vrijednost svakoga od nas kao djece Božje i beskompromisna ljubav našeg Oca. Prvu laičku temu imao je animator Hrvoje, koji je u svojom Traganju za vrijednošću, svjedoči o tome kako je on tražio Boga u raznim životnim situacijama i kako mu Bog pomaže ostati na ispravnom životnom putu. Prvi dan završio je večernjom molitvom i blagoslovom velečasnog Petra.

Subota je započela jutarnjom molitvom, nakon koje slijedi svećenička tema Osoba Isusa Krista, a velečasni Petar dobio je veliki aplauz krizmanika jer im se svidio način kako im je približio Isusa. Slijedi animatorica Mia, koja u svom svjedočanstvu Kršćanski život je drugačiji, ukazuje kako mi kršćani svojim svakodnevnim životom možemo primjerom svjedočiti vjeru. S sbzirom na to da ih uskoro čeka sakrament Potvrde, krizmanici su s velikim zanimanjem pratili temu Sakramenti koju im je pripremio velečasni Petar. Zatim animator Joško svjedoči kako ostati uspravan pred životnim izazovima u temi Kralježnica i zapreke. Nakon ručka i igara, krizmanici slušaju temu Predbračna čistoća. Svjedočili su animatori Leona Souček i Mihael Goričanec, koji se pripremaju za sakrament ženidbe, te su i oni bili popraćeni velikim pljeskom. Po završetku teme, svi su se uputili u župnu crkvu, te je klanjanjem pred Presvetim završen dan.

Zadnji dan tečaja na izrazima lica krizmanika već se vidjela promjena. Kao da se u njima zapalila neka iskra. A, ako im se izraz lica tako promijenio, što mislite, kakvo im je tek bilo u njihovim srcima?

Nedjelja je započela pjesmom i jutarnjom molitvom, potom je velečasni Mlakar svjedočio krizmanicima o blizini i značaju Duha Svetoga. Posljednje svjedočanstvo na tečaju imala je animatorica Dorotea koje je približila krizmanicima kako živjeti Apostolat. Tečaj je završio nakon nedjeljne svete mise u prepunoj župnoj crkvi.    

 

„Naučila sam da je Bogu sve moguće.“

„Moj odnos prema Bogu se promijenio, želim promjenu i želim se što više s Njime povezati.“

„Naučila sam da sam vrijedna da se netrebam uspoređivati s drugima.”

J.M.

Podijelite objavu

Skip to content