Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Zadru (18. – 20.11.2022.)

Prošlog se vikenda, od 18. do 20.11. održao krizmanički tečaj u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zadru. Naši animatori, na čelu s rektorom, Matijom Sučićem, stigli su u Zadar u popodnevnim satima, a tamo su ih srdačno dočekali župnik, vlč. Zvonimir Mikulić, kapelan Frane Šindrija, te radosne obitelji župljana koje su se pobrinule za okrjepu naših putnika.

U dvorani pastoralnog centra pred 80 krizmanika pozdravio ih je naš rektor Matija, a potom je župnik Zvonimir svjedočio svećeničku temu Tko sam ja? u kojoj naglašava osobnu vrijednost i Očevu beskompromisnu ljubav.

Prvu laičku temu imala je animatorica Matea koja je u svojoj temi Traganje za vrijednošću, svjedočila o tome kako nastojati biti u Božjoj blizini. Prvi dan završen je klanjanjem u župnoj crkvi.

Idući dan započet je jutarnjom molitvom, nakon koje slijedi svećenička tema Milost, potom svjedočanstvo Kršanski život je drugačiji od naše animatorice Mije. Kapelan Frane krizmanicima je približio značenje sakramenata, a potom je animator Joško svjedočio kako ostati uspravan pred životnim izazovima u temi Kralježnica i zapreke. Nakon ručka, krizmanici su pomno pratili temu Predbračna čistoća koju su svjedočili Mijo i Mare Špar. Po završetku teme, cijela je dvorana veselo zapjevala Kalelargu.

Uslijedio je pokornički čin, te ispovijed i sveta misa kojom je završen dan.

Zadnji dan tečaja započeo je pjesmom i jutarnjom molitvom, zatim je Župnik Zvonimir svjedočio krizmanicima o blizini i značenju Duha Svetoga. Posljednje svjedočanstvo na tečaju imao je naš animator Josip koji je svoje dirljivo iskustvo, s vedrim osmjehom na licu ispričao u temi Apostolat. Tečaj je završio nakon nedjeljne svete mise u prepunoj župnoj crkvi.

Joško Martinec

Ovaj vikend naučila sam da svatko može postati apostol te truditi se biti bolja osoba i širiti Božju riječ.

Ovaj vikend sam naučila kako živjeti u vjeri i otvoriti se Bogu.

Naučila sam saslušati druge.

Naučio sam nove stvari vezane za crkvu i vjeru. Doživio sam da je Bog u meni.

Naučila sam više poštivati Boga, te sam shvatila da se trebam moliti više i češće ići u crkvu, te sam doživjela činjenicu da nam Bog želi biti prijatelj.

Doživio sam prisutnost Boga.

Tijekom ovog vikenda naučila sam puno novih stvari o crkvi, Bogu i općenito vjeri. Mislim da sam bolje upoznala Boga i njegovu ljubav prema meni te shvatila važnost odlazaka na euharistiju i Svetu ispovijed.

Promijenio mi se odnos prema Bogu, osjećam se ispunjenije Duhom i imam više motivacije za molitvu i druženje.

Promijenio sam odnos prema Bogu u smislu da sam počeo shvaćati kako Bog djeluje na ljude i to me potaknulo da više vremena posvetim Bogu.

Za vrijeme duhovne obnove u meni se javila želja da poboljšam svoj odnos s Bogom. U posljednje vrijeme sam se našla u krizi te nisam redovito molila, no nakon tri dana prepunih, predivnih svjedočanstva osjetila sam radost u srcu i motivaciju da se obratim Bogu za svaki put kada se nađem u teškoj situaciji i zatražim njegovu pomoć.

Podijelite objavu

Skip to content