Search
Close this search box.

Osvrt na formaciju animatora u Ludbregu od 12.11. do 13.11.2022.

Drugog vikenda u studenom održana je formacija animatora Kursilja u Župi Presvetog Trojstva u gradu Ludbregu. Okupljanje radoznalih i veselih animatora započelo je u subotu u 9 sati nakon čega je uslijedilo smještanje u sobe Pastoralnog centra. Nakon toga uslijedilo je klanjanje i osobni susret svakoga od nas s Gospodinom u kapelici Pastoralnog centra. Tečaj je vodio rektor Luka Dmiović, a sudjelovalo je ukupno šezdesetak animatora. Nakon predivnog i ispunjavajućeg klanjanja uslijedilo je predavanje „Kako biti siguran – strahovi animatora“ animatorice Ivane Blajić i odvijalo se putem video poziva. Predavanje je bilo veoma zanimljivo i korisno jer smo se naučili nositi sa strahovima i izazovima koje animiranje nosi. Zatim je uslijedio rad u grupama nakon kojeg nam je poslužen ukusan ručak. Nakon ručka i kave uslijedilo je vrijeme šutnje i razmatranja, a ujedno je bilo moguće i ispovijediti se. Sljedeće predavanje naziva „Produljena ruka Kristova“ održao je vlč. Kristijan Stojko te nas ohrabrio u našem djelovanju za Krista. Nakon rada u grupama uputili smo se na Svetu Misu te nam je bila osobita čast čuti nekoliko riječi o povijesti župe u kojoj se nalazi relikvija predragovjene Krvi Kristove. Nakon ukusne večere uslijedila je zanimljiva igra Šešir u kojoj su bile obuhvaćene i igra „Alias“, „Pantomima“ i asocijacija. Umorni, ali nadasve sretni i ispunjeni Duhom Svetim otišli smo na počinak.

Nedjeljno jutro započelo je svečanom svetom Misom nakon čega je uslijedilo naše slikanje u Crkvi. Zatim je uslijedio doručak te smo okrijepljeni krenuli u nove avanture. Uslijedilo je zanimljivo predavanje na temu „Kako biti introvert / ekstrovert animator“ koju je vodio rektor Luka Dmiović intervjuirajući animatore Josipa Deglina i Luku Rasinca. Ponovno je uslijedio rad u grupama, a nakon njega tema „Uloga temperamenata u animatorstvu“ koju je održao vlč Petar Mlakar. Te dvije teme jako su nam pomogle u hodu kroz naše animatorstvo i spoznali smo bogatstva različitosti naših temperamenata. Vidjela se radost, sreća i veselje na licima svih nas. Nakon ukusnog ručka od srca smo se zahvalili tetama kuharicama na obrocima pripremljenima s puno ljubavi, a uslijed vesele atmosfere se i zaplesalo.

Za kraj formacije, vlč. Kristijan podijelio je blagoslovljene križiće animatorima koji ih još nisu primili. Zatim je svatko od nas u par riječi iznio svoj dojam na cjelokupnu formaciju, a osjetila se snaga molitve za naše zajedništvo i uspijeh formacije. Nakon ručka je uslijedilo pospremanje soba i ostalih prostorija Pastoralnog centra nakon čega smo se pozdravili te sretni i ispunjeni krenuli svoim domovima i u svoju svakodnevicu. Duh Sveti nas je nadahnuo da budemo još izgrađeniji animatori i izlio na nas kišu milosti i Božjih blagosova.

Na kraju svega samo mogu reći: „Gospodine, velik si i činiš djela velika.“

Podijelite objavu

Skip to content