Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj za odrasle u podstrani, Župa Gospe Od Zdravlja (27.-30.10.2022)

Još jedan u nizu od prekrasnih trenutaka, rekla bih predokusa vječnosti, po završetku MT kršćanstva u Podstrani prošao je u prekrasnom druženju. Najprije hvala Bogu na molitvi svih, i za molitelje kroz dane tečaja a i od prije. Molila se devetnica Duhu Svetom za uspjeh tečaja a Gospa nas  je dovela u svoju župu, Mama hvala ti. Doista se i osjetila i doživjela molitva i zagovor.

Ovaj tečaj je zapravo plod Krapnja. Naime Zoran Jurišić, branitelj,pozvao je vlč. Andriju da održi tečaj u njegovom mjestu, jer kako je rekao Zoran, želim da svi dožive To.

Okupilo nas se oko 25, i stvarno se doživjelo zajedništvo vjernika, doživjela se živa Crkva.

Neizmjerna hvala vlč. Nikoli koji nas je srdačno primio u svoju župu.

Rektor je bio Robert Tomić naš Robo, suradnici iz Posušja su Tomica Srebrović, Branka Protrka,Veselko Miličević, Kata Bakula, Helena Begić, iz Jajca nam je došla naša Milica Burić, iz Aladinića- Stolac došao je Mario Goluža i iz Kaštel Novog došao je Mario Radunić.

Vlč. Andrija, s jednostavnošću, blagošću, strpljivošću, podijelio je s nama ono bitno što je važno u našem rastu ili u spoznanju mene kao čovjeka i kršćanina. Važno je moći ČUTI, rekao je. Isticao je divljenje. Bog kad stvara, Bog stvara original, zbog tog shvaćanja trebalo bi se diviti svakom od nas. Pronicao je na što trebam obratiti pažnju, što naglasiti, u komunikaciji izreći bitno, da se drugi ne osjeća ugrožen, itd…

Dojmovi polaznika pokazuju meni divljenje Bogu kroz svakog, evo nekoliko dojmova.

Šta bi bilo kad bi bilo…to se dogodilo. Jedna nova spoznaja, jedno novo iskustvo po moje stare dane. Hvala velika,Hvala Svima, DIVNO.

Hvala ti Bože na tvojoj milosti i daru koji si mi podario. Hvala na miru, sreći, zadovoljstvu koji mi prožimaju dušu. Hvala na svjedocima Tvoje milosti koji su nesebično prenijeli nama kako se evangelizira Isusovo poslanje i nauk.

Jedno predivno iskustvo koje se urezalo duboko u srce. Uglavnom ja i suprug smo planirali ići u Zagreb kod don Andrije na razgovor zbog nekih problema. A onda smo doznali da Kursiljo dolazi u Podstranu, toooo, don Andrija je došao k nama.

Seminar sam doživjela više nego pozitivno iskustvo. Poticaj za angažman u obitelji i ljudima koje susrećem kroz život. Veliko Hvala.

Tražila sam Boga negdje među zvijezdama, a On je cijelo vrijeme, od moga krštenja, bio tu u mom srcu. Pitala se zašto mi neda neki znak da znam da postojiš, a cijelo vrijeme me je upućivao na pravi put. Nije slučajnost da sam iz Slavonije došla u Dalmaciju i tu osnovala obitelj. Hvala ti Bože što ne znajući  si bdio i cijelo vrijeme mi pomagao da ostvarim sve što je bilo u mojoj odnosno Tvojoj volji. Obogaćena sam spoznajom i potvrdom da si bio tu, da sam cijelo vrijeme pod tvojom zaštitom. Sada mogu i mirno umrijeti. Nemam više straha gdje si i pitanja zašto, znam da ćeš providjeti sve milosti koje mi budu trebale. Hvala Ti Gospodine Bože, Duše Sveti, Isuse na spoznanju da sam Tvoja i da me nisi zaboravio. Hvala Ti Gospodine.

Došla sam na ovu duhovnu obnovu˙-Mali tečaj Kursilja- s nadom da će moj suprug spoznati Boga i doživjeti milost koju sam ja doživjela, tj. doživljavam svakodnevno. Dani su nam znakovi koje mi ne prepoznajemo. Tražimo znakove da povjerujemo da Bog postoji. Bože koliko smo slabi i nevjerni. Zato hvala Mu. Hvala od srca na ovoj duhovnoj obnovi, jer ne samo da je zapalio vatru, koja je samo tinjala, spoznala sam da nas je Otac stavio na zajednički put sakramentom braka i da nismo slučajno zajedno. Pozvani smo da zajedno svjedočimo našu vjeru i budemo Njegovi apostoli.

Veliko Hvala od srca za ovo divno iskustvo, nemam riječi kako bih vam svima zahvalila.

Bio sam tri dana na tečaju Kursiljo. U početku sam bio skeptičan oko dolaska, ali kad sam čuo predavanja, njihovo osobno svjedočenje, bio sam ponosan na sebe i ženu što smo prisustvovali tom događaju. Mi smo mladi bračni par i nadam se da će nam ovo iskustvo pomoći u našem zajedničkom životu jer pred nama je još puno svjetlosti i izazova. Hvala vam svima od srca na takvom doživljaju i neka vas sve Bog blagoslovi i čuva. Do nekog drugog viđenja.

Meni je bilo na tečaju lipo i zahvalna sam  vlč. Andriji  i Bogu da me je pozvao na tečaj. Sve ljude koje sam upoznala su jako ljubazni, osjećam da me razumiju i osjećam da vlč. Andriji mogu sve reći. Pogotovo moj stol sa Anđelom, Marijom, Helenom i Brankom nas je toliko u tri dana spojio. Zahvalna sam da sam njihove priče mogla poslušati i da su mi toliko pomogli. Od srca želim se sa svima opet vidjeti i da svi mogu i nauče se sa svojim problemima živjeti i da Bog naš Otac bude uz svakoga. Hvala od srca.

Podijelite objavu

Skip to content