Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Zagrebu, Utrinama – 4.3.-6.3.2022.

U župi svetog Ivana apostola i evanđelista u Zagrebu održao se krizmanički tečaj od 4. do 6.3. U petak smo započeli tečaj s predstavljanjem animatora i rektorice tečaja Leone Souček. Zatim smo poslušali priču o Drvencima i prvu svećeničku temu „Tko sam ja?“  od vlč. Tomislava Skendera u kojoj nam je govorio o temeljnim egzistencijalnim pitanjima svakog krščanina. Također, naša Katarina Nika Pernar imala je svoju temu „Traganje”.Nakon teme raspodijelili smo se u grupe kako bi se upoznali i podijelili naša iskustva kao što smo radili i nakon tema koje su slijedile sljedećih dva dana. Dan smo zaključili s našom Kursiljo večernjom molitvom.

U subotu smo poslušali još jednu svečeničku temu koja se zove Sakramenti. Zatim je naš animator Luka Begović imao svoju temu „Krščanski život je drugačiji”. Između svjedočanstava odigrali smo igre, pjevali smo te smo kroz tu opuštenu atmosferu uspijeli sprijateljiti se s krizmanicima. Prije ručka čuli smo još temu „Kralježnica” našeg Joška, te divno svjedočanstvo čistoće o kojoj su svjedočili Leona i Mihael. Posebni trenutak subote bilo je klanjanje, te ispovijed kada su krizmanici nakon imali priliku pomiriti se s Bogom. Na kraju dana imali smo zajedničku Svetu misu.

Na zadnji dan tečaja, u nedjelju čuli smo temu „Apostolat” naše Dorotee Hrenar koja nam je govorila kako smo mi kršćani poslani u svijet da svojim talentima širimo Radosnu vijest. Sudjelovali smo na župnoj Svetoj misi na kojoj je ujedno bilo i predstavljanje krizmanika. Na kraju samog tečaja krizmanici su napisali svoje dojmove,a predstavili smo im Kursiljo i Krapanj.

Od ostalih animatora na tečaju bili su prisutni: Sara Vinš Seman, Dora Puklin, Ana Rastija, Leonarda Mihetec i Ana Ladan. Krizmanicima se tečaj jako svidio i većina bi htjela ponoviti takav susret. Mnoge je potaknuo da poboljšaju i prodube svoj odnos s Bogom. Najviše su im se svidjela svjedočanstva te zajedništvo i radost animatora kroz pjesmu i igre.

De Colores!

Podijelite objavu

Skip to content