Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Zaprešiću – 8.-10.4.2022.

U razdoblju od 8. do 10. travnja 2022. god. u Župi Blažene Djevice Marije Kraljice apostola u Zaprešiću održan je tečaj za krizmanike. Njih 70-ak radosno je dočekalo 10 animatora i rektor Luka Sente u petak u 19:00 h. Nakon uvodnog predstavljanja i pjesme tečaj je započeo prezentacijom „Drvenci“ i temom „Tko sam ja“ koju je održao rektor Luka. Naučili smo da je svatko od nas poseban i original te da na svijetu nema naše kopije. Nakon kraće pauze, u temi „Traganje za vrijednošću“ animatorica Matea upoznala nas je s dirljivim i intimnim trenucima u njezinu odrastanju i pronalasku Boga. Uslijedio je prvi rad u grupi u kojem su krizmanici, između ostaloga, pisali zvjezdice i točkice o kojima su slušali u prezentaciji „Drvenci“. Prvi je dan završen večernjom molitvom. U subotnje jutro imali smo priliku zapjevati pjesmu „Bože moj, što je jutro“ i započeti dan jutarnjom molitvom. Temu „Milost“ predstavio nam je rektor Luka i pokazao nam kako Bog na razne načine djeluje u našim životima i želi nam pomoći. Na potonju temu nadovezao se svojim svjedočanstvom animator Luka R. koji je govorio o tome zašto je kršćanski život drugačiji i kako produbiti svoju vjeru. Nakon rada u grupi, animatorica Antea nas je razveselila uvijek zabavnom igrom „Kapetan i mornar“ na sunčanom dvorištu Župe. Fizička aktivnost dobro nam je došla jer su uslijedile dvije nove teme; „Sakramenti“ animatora Luke B. te „Kralježnica“ animatorice Petre. Animator Luka B. podsjetio nas je na značenje svakog sakramenta, a animatorica Petra je kroz svoje svjedočanstvo pokazala koje nas prepreke mogu sprječavati da budemo bliže Bogu, ali i kako možemo biti jedni drugima oslonac. Poslijepodnevni dio subote započeo je radom u grupi te igrama „Toljaga“ i „Vjetar puše“ koje nikada ne dosade. Nakon pauze i ručka, pridružili su nam se zaručnici Karla i Alen koji su nam hrabro posvjedočili o temi „Predbračna čistoća“. Krizmanici su nakon intimnog svjedočanstva imali mnogo pitanja na koje je naš zaljubljeni par rado odgovarao. Subotnji dan završili smo križnim putem u crkvi. Posljednji dan tečaja započeo je jutarnjom molitvom i pjesmom, a zatim je rektor Luka slikovito govorio o Duhu Svetome. O tome kako je Duh Sveti važan posvjedočio nam je i animator Josip u temi „Apostolat“. Njegova je priča dotaknula mnoge krizmanike, a bilo je i nekoliko pitanja o njegovu nevjerojatnom životu. U posljednjem radu u grupi krizmanici su iznijeli svoje dojmove o protekla tri dana. Nakon što smo zajedno odgledali promotivni video o našem Krapnju i napravili zajedničku fotografiju ispred pastoralnog centra, uputili smo na svetu misu u crkvu. Tečaj za ove mlade ljude uspješno smo zaključili u 13:00 h.

U nastavku izdvajamo nekoliko dojmova:

Ovaj vikend mi je bio super i odlično sam ga proveo, iznad mojih očekivanja. Odnos s Bogom mi je postao čvršći i jači. Više sam Ga počeo cijeniti i shvaćati ozbiljno.   

Naučila sam cijeniti sebe. Shvatila sam kako mi je Bog stvarno potreban.

Naučila sam kako prijeći preko zapreka koje će mi se naći u životu i kako biti radosna te kako pomoći drugima. Više ću prepuštati Bogu svoje životne odluke. Bilo mi je jako lijepo vidjeti kako su svi ovi ljudi radosni i ispunjeni, zato što su prošli kroz dosta teške životne situacije.

Naučila sam puno o posebnosti svakog čovjeka, koliko smo svi vrijedni i doživjela sam neku posebnu podršku i sreću.

Podijelite objavu

Skip to content