Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Župi Bl. Alojzija Stepinca, Savica

Od 26. do 28. prosinca u zagrebačkoj župi Bl. Alojzija Stepinca na Savici održan je krizmanički tečaj. Tečaj je započeo velečasni Petar Mlakar sa temom „Tko sam ja“ na koju se onda nastavila tema „Traganje za vrijednostima“ koju je držao Luka Rasinec. Mladi su prvu temu slušali sa puno pažnje te su već na prvom radu u grupama pokazali svoju otvorenost za suradnju s nama. Na kraju prvog dana tečaja, održano je uobičajeno klanjanje pred Presvetim.

Drugi je dan ovog tečaja otvorio vlč. Petar sa temom „Milosrdni Isus“. Uslijedilo je svjedočanstvo koje je praćeno s posebnom pažnjom,a održao ga je Ivan, pod nazivom „Kršćanski život je drugačiji“. Nakon još jednog rada u grupi te kratkog predaha uz igre uslijedilo je svjedočanstvo na temu produbljivanja, a držao ga je Luka Sente. Nakon ručka smo se s kratkim i poučnim filmom uveli u još jednu svećeničku temu pod nazivom „Osoba Isusa Krista“. U ovoj je temi vlč. Petar nizom primjera pokazao mladima da je Isus uistinu prisutan u njihovom životu, ali kako isto tako možemo vrlo lako upasti u zamke Zloga te kako se ipak s puno snage i molitve vratiti Kristu.

Zadnju temu, „Kralježnica“ drugog dana tečaja držala je Dunja, koja nije sudjelovala cijelom susretu, nego samo došla održati tu temu. Na kraju subote imali smo Sv. Ispovijed na kojoj su mladima na raspolaganju stajala dva svećenika koja su ih ispovijedala. Na koncu smo čistih srdaca zaokružili ovaj, najduži dan tečaja Svetom Misom koju je predvodio vlč. Petar.

U nedjelju je vlč. Petar održao kratku temu pod nazivom „Duh Sveti“ kojom je mladima pobliže objasnio za što se to oni spremaju cijelu godinu, i tko je taj Duh Sveti, objašnjavajući kakva je njegova uloga u svetom Trojstvu. Moglo se vidjeti da su u ova tri dana mladi župe blaženog Alojzija Stepinca primili mnogo toga, dok je najočitija ipak bila iskrena sreća koja se mogla primjetiti kod svakog krizmanika ponaosob nakon primanja sakramenta pomirenja. Nakon toga, mladi su, zajedno sa animatorima sudjelovali pučkoj Sv. Misi, nakon koje je kratko pretstavljen Krapanj krizmanicima i njihovim roditeljima. Ovaj tečaj na poslijetku su zaokružili zaručnici Luka Kapitanić i Anita temom „Sloboda za ljubav“. Pričali su o svom putu u čistoći do braka. Mladi su, iako umorni, s posebnom pažnjom pratili svaku njihovu riječ i upijali je sa čuđenjem ali i otvorenim novim vidicima kršćanstva kao bitnog temelja u pronalaženju budućeg bračnog partnera.

Tečaj smo zaokružili smijehom i zajedničkom fotografijom sa svim krizmanicima.

Jako mi je drago jer sam puno toga naučila i shvatila o Bogu.
Prvi dan, na klanjanju sam osjetila Božju prisutnost više nego ikada prije.
Bilo je super u grupama, svi smo se otvorili i podijelili svoja mišljena.
Promijenio mi se odnos prema Bogu tako što sam odlučila da ću početi svaki dan moliti i ne skrivati vjeru.
Bilo mi je drago zato što sam upoznao nove ljude i što smo se ispovjedili i izigrali svi zajedno.
Vidim se u grupi animatora i volio bih biti dio grupe, a već dosta dugo idem na crkveni zbor.
Ispovijed mi je bila posebna kod velečasnog Petra, i osjetila sam da mi je Bog poslao jednu poruku preko svećenika.

Podijelite objavu

Skip to content