Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u župi Svetog Petra, Zagreb

Od 16. do 18. prosinca 2016. u župi Sv. Petra održao se krizmanički tečaj koji je centar Zagreba pretvorio u mjesto posebne prisutnosti Duha Svetoga. Oko šesdesedak mladih koji se pripremaju za sakrament Svete potvrde imalo je priliku susresti Boga na malo drugačiji način. Kroz razne igre, prezentacije, ples, kroz molitvu, misu i klanjanje krizmanici su mogli osjetiti Božju prisutnost, ljubav i mir koji samo Bog može pružiti. Mladi animatori Filip, Suzana, Luka, Jelena, Dario, Matija, Ljubica, Karla, Josip te bračni par Senka i Mirko otvorili su svoja srca i posvjedočili kako Bog u njihovom životu djeluje te su ohrabrili krizmanike da nisu sami u borbi za dobro.

Brigu za cijelu organizaciju i vodstvo tečaja preuzeo je naš Matej kojemu zahvaljujemo na požrtvovnosti te ravnatelju tečaja, župnom kapelanu u župi Sv. Petra, Borisu Joziću koji ne samo da je na poseban način utjecao na krizmanike već je i u srcima nas animatora zauzeo posebno mjesto i svojim nam primjerom pokazao kako se ljubi Isus Krist. U nedjelju nakon svete mise i kratkog predstavljanja Krapnja rastali smo se nasmiješenih lica, s ponekom suzom u očima i srcima punim ljubavi i radosti.

  • Nije mi drago, predrago mi je zato što sam upoznala prekrasne ljude i s njima sam doživjela nešto toliko divno. Ne mogu opisati riječima. Posebno me se dojmila Filipova tema o sportu. Mislim da nema sadržaja u kojem se nisam susrela sa Bogom. Iskreno, pronašla sam ga u svakome od ovih predivnih ljudi koji su ova 3 dana proveli sa nama. Nakon ovog susreta mi se odnos sa Bogom sigurno promjenio. Stvarno nemam nikakvih primjedbi jer mi je ovo bilo savršeno iskustvo u kojem nebi ništa mjenjala. Sve bi još jednom ponovila. Ocjena 1000. Vidim se u svim aktivnostima. Srce mi je ispunjeno ljubavlju, mirom i srećom.
  • Bilo mi je drago jer sam upoznala nove ljude koji su mi svojim pričama i teškoćama s kojim su se susreli pomogli da se i sama suočim s svojim problemima i shvatim što moram polagano promjeniti. Najviše mi se svidjela Filipova tema jer se često nalazim u trenutcima da izgubim volju zato što imam osjećaj da sam u nečemu bolja od drugih i na kraju doživim poraz, ali shvaćam da Bog ima plan za sve nas. U grupi mi je bilo super jer iako mi je na početku bilo teško reći što osjećam ili što mislim ubrzo sam shvatila da se osjećam dobrodošlo. Pa prije nisam imala baš neku vjeru tako da sad osjećam veću povezanost. Nemam nikakvih prijedloga. Ocjena 4. Razmišljam da postanem animator.
  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret jer sam se povezala sa ostalim krizmanicina u stekla mnoge prijatelje. Najviše mi se svidjela zadnja tema koju je predstavljao mladi par. Božji dodir sam osjetila kad je pričala Jelena. U svakom sadržaju sam prepoznala sebe. U grupi mi je bilo puno smijeha, ali i ozbiljnih razgovora te pjevanja što mi se jako svidjelo. Nakon ovog susreta ću više vremena provodit moleći se i imam drugačiji pogled na Boga. Nemam. Ocijena 5. Nakon ovog susreta želim više vremena provesti u crkvi sa svojom obitelji i možda se priključiti zboru

Podijelite objavu

Skip to content