OSVRT NA KRIZMANIČKI TEČAJ U ŽUPI SVIH SVETIH, SESVETE

Trodnevni tečaj za krizmanike u organizaciji Kursilja održao se od 1. do 3. travnja 2016. godine u župi Svih Svetih u Sesvetama. Uz dobrodošlicu kapelana velečasnog Marka Barišića, animatori Matej Markić, Marko i Barbara Bambir, Ana Roth, Matija Slišković, Ema Majstorović, Anita Bambir, Luka Kapitanić, Marijana Bambir, Mateja Jelić, Ivan Ratković, Mislav Mišerić, Filip Sesar i Ana Bunčić, zajedno s velečasnim Kristijanom Stojkom kroz tri dana su grupi od šezdeset krizmanika radosno svjedočili svoj hod s Kristom kroz teme, razgovor u malim grupama, igre, druženje i pjesmu.

Program je započeo u petak, prezentacijom „Drvenci“ koja nosi poruku o tome kako je svatko od nas stvoren kao jedinstveno, ljubljeno biće, bez obzira na točkice i zvjezdice koje nam drugi lijepe, nakon čega je uslijedilo upoznavanje i rad u malim grupama te tema animatorice Ane Bunčić u kojoj je govorila o autentičnosti i pronalasku vlastite vrijedosti. Prvi dan završio je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, u kojem smo Bogu prikazali sve naše točkice i zvjezdice.
Subotnje jutro započelo je molitvom i temom animatorice Marijane Bambir u kojoj je govorila o svom životnom putu i odnosu s Bogom u temi „Okovi grijeha“, dok je animatorica Ana Roth svjedočila o oprostu, animator Marko Bambir o temi „Mi i svijet“ sa slikovitim primjerima, te velečasni Kristijan Stojko o sedam slatkih darova Duha Svetoga. Osim tema, subota je bila ispunjena i igrama – od graničara i ragbija do nogometa. Na kraju subotnjeg programa, krizmanici su imali priliku pristupiti sakramentu svete Ispovijedi.
U nedjelju je animatorica Mateja Jelić govorila o molitvi i ulozi koju je molitva imala u njezinom životu, a Anita Bambir i Luka Kapitanić svjedočili su o čistom hodanju na primjeru vlastite veze. Kao kruna tečaja, krizmanici i animatori sudjelovali su na svetoj Misi sa župnom zajednicom. Nakon tri dana ispunjena molitvom, igrom, pjesmom, smijehom i zajedništvom, krizmanici su podijelili sljedeće dojmove:

  • Drago mi je zbog toga što sam se osjećao ispunjeno i prosvijetljeno. Posebno mi se dojmila tema predbračne čistoće. Najveći posebni dodir sam osjetio od Luke i Ane zato što su slikovito prenijeli svoje osjećaje. Od ostalih sadržaja bih izdvojio odličnu zabavu i molitvu. U grupi mi je bilo odlično s animatorom Matijom. Nisu mi dogodile nikakve posebne promjene, ali razmišljam o pozivu za svećenika. Ocjena 5. Volio bih se vidjeti u sportu unutar župe.
  • Drago mi je što sam odvojila jedan vikend s animatorima i prijateljima iz škole, jer je bilo zabavno i rado bi da traje još. Posebno mi se svidjela Matejina tema. U toj temi mi se svidjelo kako je pričala o molitvi. Bog me dotakao putem molitve i razgovora. Promijenio me, inače bih se molila rijetko, au ova tri dana sam se molila više puta. Trebalo je još trajati, a ne samo tri dana. Ocjena 5.
  • Drago mi je jer sam uspjela bolje upoznati sebe i svoju povezanost s Bogom. Mi smo jedinstvena bića. U grupi je bilo super. Bog me je dotakao u svakoj temi. Promijenio mi se odnos prema Bogu. Postao je malo bolji nego što je bio. Nemam primjedbi.
  • Drago mi je što sam ovaj vikend provela na duhovnom susretu jer smo se svi zbližili i družili zajedno. Najviše me se dojmila Lukin i Anitina tema, ali i Marijanina i Markova. U Marijaninoj temi sam osjetila poseban Božji dodir. Izdvojila bih pjesme, igre i zajedničku molitvu. Bog me dotakao najviše u svjedočanstvima pjesmama. U grupi mi je bilo odlično. Promijenio mi se odnos prema Bogu. Nemam nikakve primjedbe, sve je bilo odlično. Ocjena 4.

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content