Search
Close this search box.

OSVRT NA KRIZMANIČKI KURSILJO TEČAJ U VISOKOM

U Župi Presvetog Trojstva od 1. do 3.4. održan je Mali tečaj kršćanstva za krizmanike. Na tečaju je sudjelovalo 26 krizmanika iz OŠ Visoko koje je okupio njihov župnik vlč.Ivan Šestak.Veselim Kursiljo animatorima(Ani, Josipu B. i Moniki) i rektoru Josipu Deglinu pridružili su se župni svirači i animatori(Filip, Lucija i Tea). Kao duhovna podrška, s nama je išao i prefekt iz Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, vlč.Josip Đurin.

Tečaj je započeo u petak poslijepodne u OŠ Visoko, čije su nam prostorije bile velikodušno prepuštene na korištenje cijeli vikend. Upoznavanje, pjesma, tema „Tko sam ja“, rad u grupi te pisanje „zvjezdica“ i „točkica“ obilježile su dan, kao i vrhunac dana –klanjanje pred Presvetim. Sutradan krizmanici su došli pomalo umorni, no animatori su ih razbudili jutarnjom molitvom, pjesmom i plesom . Uslijedile su teme „Milost“, „Sakramenti“ i „Kršćanski život je drugačiji“, između kojih je naravno bilo razgovora u grupama, puno smijeha, igra i zajedništva. Puno tema bilo je potkrijepljeno raznim videima koji su se krizmanicima izrazito svidjeli. Dan smo okrunili sv.misom uz sudjelovanje krizmanika kroz vlastiti prinos darova, čitanje molitve vjernika i pokajničkog čina. Teme u nedjelju su bile „Poslanje“, „Ljubav“ i prezentacije o Krapnju, kojim su mnogi krizmanici bili oduševljeni. Naš zajednički vikend završili smo na najljepši mogući način – sv.misom koju smo proslavili u prisutnosti ostalih župljana koji su bili zadivljeni srećom i mladenačkom energijom kojom nas je obogatio Krist tog vikenda.

Neki od dojmova krizmanika :

  • Posebno mi se dojmila priča o Drvencima. Od ostalih sadržaja izdvojila bih priču o tati i sinu. U grupi je bilo lijepo i zanimljivo, zato što smo svi bili dosta iskreni. Mislim da se moj odnos prema Bogu možda promijenio jer su me više počele zanimati neke stvari.
  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret jer sam mogla razmišljati i razgovarati o svojim problemima. Posebno me se dojmila tema o Duhu Svetom i životne priče animatora. Poseban Božji dodir sam osjetila u Aninoj priči. U grupi sam se osjećala oslobođeno jer smo razgovarali, jako su mi se sviđale igre, pjesme i razgovor u grupi. Nakon razgovora u grupi bolje sam shvatila vjeru i Boga. SVE je super. Razmišljala sam da se uključim u zbor.
  • Da drago mi je zato jer sam naučio nešto novo o Isusu i Bogu. Najviše mi se dojmila tema o Duhu Svetom. U animatoru Josipu Đurinu. Najviše bi izdvojio igre u grupi mi je bilo lijepo. Da promijenio mi se više sam počeo moliti. Ne nemam nikakve promjene. 5- najbolje iskorišteno moguće vrijeme. Mogao bi više trenirati sport i hodati na misu.

Podijelite objavu

Skip to content