Search
Close this search box.

Osvrt na obiteljski termin (6. – 13.7.)

Dolazak na naš termin je bio dočekan veselim licima onih koji su bili u prethodnom terminu kojima se jednostavno nije dalo otići. Tu se već moglo naslutiti koliko radosti nas čeka u nadolazećim danima. Krenuli smo s druženjem za večerom, a pravo slavlje je počelo Svetom misom s predivnim zalaskom sunca.

Jutarnja Sveta misa nam je bila kao doručak duši ulijevajući neki poseban mir. Dan se još sastojao i od predavanja vlč. Stjepana koji je temeljito obradio i prenio mnoge pojmove iz Svetog Pisma, svjedočanstava naših animatora koji su svojim životom posvjedočili živu vjeru i predavanjima oca Viktora o komunikaciji i odnosima u braku, kao i odgoju djece. Nakon predavanja svakodnevno je bio rad u grupama gdje su sudionici raspravljali o temi koju su slušali, kao i o ostalim stvarima koje su im bile na srcu. Rad u grupi je posebno djelovao na povezivanje sudionika i tu su se rađala nova kvalitetna prijateljstva. Dok su odrasli slušali predavanja, za djecu su se brinule tete čuvalice kroz odličnu animaciju. Svaka pohvala za ustrajnost i strpljenje!

Jedan dan je bio određen samo za bračne parove. U jutarnjim satima smo imali slobodno vrijeme isključivo za razgovor, nakon nagovora oca Viktora s točkama koje smo trebali iskomunicirati međusobno. U istom danu na večernjoj Svetoj misi smo imali svečanu obnovu bračnih zavjeta.

Posljednji dan je bio obilježen našim mališanima. Nakon predivnog zalaska sunca naši mališani su izvodili plesne točke koje su prethodno vježbali s tetama čuvalicama. Unijeli su veliku radost! Nakon izvedenih plesnih točki otkrivali su se anđeli, odnosno molitelji onima za koje su se molili. Cijela manifestacija se nazvala „Bal anđela“. Ovaj Krapanjski program je još jednom pokazao kako se na jednom godišnjem odmoru može odmoriti, puno naučiti o sebi i ono najvažnije, duhovno se nahraniti.

Podijelite objavu

Skip to content