Search
Close this search box.

OSVRT NA SIJEČANJSKU ULTREJU U ŠPANSKOM

U utorak 19.siječnja 2016. u pastoralnom centru župe BDMŽ Špansko, održana je ultreja s najavljenim predavanjem suradnice Kursilja Ivanke Samardžić na temu „Molitva Gospodnja-Očenaš“.
U svom nadahnutom predavanju prožetim žarkim osjećajima, molitvama i svjedočenjima, Ivanka se dotaknula temeljnih kršćanskih tema: vjere, ljubavi, milosrđa, opraštanja, askeze, molitve, trpljenja, služenja u poniznosti, poslušnosti Božjoj volji, čitanja Biblije .

Za temelj svoje vjerničke duhovnosti navela je doživljeno iskustvo da je ljubljeno dijete Božje i prihvaćanje da Bog zna bolje od nje što je za njeno dobro.Svakodnevna sveta misa,čitanje Biblije i stalna molitva. „ Približiti se Bogu i upijati njegovu ljubav. Tek tada mogu u životu ono što trebam“.“Trpljenje je put do neba“ „Bit Božje volje je-biti u ljubavi s njim“ “Bože, Ti si sve.Ti mi daješ sve“. To su neke od rečenica koje su na mene ostavile poseban dojam.
Na kraju predavanja okupili smo se oko Ivanke da joj prenesemo svoje dojmove kao i oko stola s okrepom i srdačnim razgovorom.

Verica

Podijelite objavu

Skip to content