Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj u Murskom Središću (9.-10.11.2019.)

Od 9. – 10. studenog održan je prvi (!!) Kursiljo tečaj u župi Marije Kraljice i sv. Ladislava u Murskom Središću. Radosna ekipa od nekoliko animatora predvođena rektoricom Jelenom Kutnjak i vlč. Kristijanom Stojkom je visoko postavila ljestvicu za sve iduće tečajeve 😊

Tečaj je započeo u subotu ujutro s molitvom i predstavljanjem Kursilja i suradnika. Potom je uslijedila tema „Tko sam ja“ koju je održao vlč. Kristijan Stojko i Traganje za vrijednošću rektorice Jelene. Kroz dva dana smo imali prilike slušati i ostale teme kao što su „Kršćanin u svojoj Crkvi“ animatora Leona Matuze, „Kršćanski život je drugačiji“ animatora Matije Kutnjaka, „Produbljivanje“ animatorice Barbare Petrinjak i na kraju „Mi i svijet – apostolat“ koju nam je posvjedočio Leon. Subotu smo završili na najljepši mogući način, u radosnoj atmosferi, klanjajući se Gospodinu.

Tečaj je trajao kratko, a vrijeme je proletjelo još brže u živahnom i otvorenom društvu. Isus je dotaknuo srca mladih ljudi, a neki od dojmova su ovi:

“Drago mi je što sam vikend posvetio Bogu. Dojmila mi se tema s čovjekom bez udova, osjetio sam Božji dodir. Svi smo zajedno molili što je bilo lijepo. Super sam doživio svoju grupu. Bog mi je prisutan u životu, a sad još više. Sve je bilo super.”

“Drago mi je bilo što sam upoznala nove ljude (animatore). Sve teme su mi bile zanimljive jer su animatori davali primjere iz svojeg života. Moj odnos s Bogom se promijenio. Osjetila sam da je Bog prisutan u mom životu kroz molitvu.”

Podijelite objavu

Skip to content