Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj za krizmanike u Nacionalnom svetištu sv.Josipa, Karlovac (8.-10.11.2019.)

Od 8. do 10. studenog održan je 707. Mali tečaj kršćanstva – Kursiljo za krizmanike u Župi Blažene Djevice Marije Sniježne. Voditeljica tečaja bila je Dajana Ravlija uz šestero mladih animatora zajedno s vlč. Antunom Sente. Program je započeo u petak navečer, a trajao je do nedjelje. Prvog dana tečaja, krizmanici su imali priliku poslušati svečeničku temu „Tko sam ja?“ koju je vodio vlč. Antun Sente u kojoj je govorio o svom odrastanju i životnom putu kroz koji ga je vodio Bog koji mu je pomogao u životnim teškočama i laičku temu „Traganje za vrijednošću“ koju je vodila animatorica Petra te nam je posvjedočila o svom životu prije spoznaje tko je Bog.

Nakon tema slijedio je rad u grupi u kojima su krizmanici i sami imali priliku progovoriti o ovim temama. Program je završio klanjanjem pred Presvetim Sakramentom. Subotnji je dan zaočeo jutarnjom molitvom nakon koje su se ispreplitale svečeničke i laičke teme. Svečenićku temu „Sakramenti“ je vodio vlč. Antun koji nas je potaknuo na razmišljanje o Božjem milosrđu i ljubavi koju nam daje kroz sakramente, a najviše nam je govorio o milosnim djelima Gospodina našega koje gleda kroz sakrament ispovijedi. Laičke teme: „Kršćanski život je drugačiji“ i „Čistoća“ su vodili naši animatori koji su progovorili o svom odnosu s Bogom i na koje načine su se borili sami sa sobom kako bi vršili Božju volju. Nakon tema smo imali rad u grupama, igre, ispovijed, i Sv. Misu zajedno s hodočasnicima, a dan smo završili sa promocijom o našem malom raju na zemlji Krapnju.

Trodnevni program Malog tečaja radosnog kršćanstva završio je u nedjelju svečeničkom temom „Duh Sveti“ vlč. Antuna koji nam je govorio o moći Duha Svetoga i laičkom temom „Apostolat“ koju je vodila animatorica Marija koja nam je posvjedočila na koje načine Bog djeluje kroz nju i njezin život te svetom misom s cijlom zajednicom u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Podijelite objavu

Skip to content