Osvrt na susret bračnih parova (14.11.2019.)

Teologija tijela – savršena tema upravo za Kusiljo! Savršeno teška i izazovna, no istovremeno neizrecivo potrebna današnjici, vremenu u kojem i vjernici i nevjernici savršeno jasno vide uništene brakove i obitelji.

Potaknut time, Kursiljo je okupio grupu od 10ak hrabrih bračnih parova s ciljem da zajedno pod stručnim vodstvom psihoterapeutice Nikoline Essert i vlč. Andrije Vrane te bračnog para Galinec produbljuju svoju vjeru proučavajući Teologiju tijela koja skriva upravo one tajne potrebne da ozdrave brakovi i obitelji.

Krist nas poučava da je smisao života ljubiti kako On ljubi (Iv, 15,12). Jedan od glavnih uvida Ivana Pavla II. je taj da je Bog poziv da ljubimo kao što on ljubi upisao u naša tijela stvorivši nas kao muško i žensko i pozvavši nas da postanemo „jedno tijelo“ (Post 2,24). Otkriti tajne koje krije to „jedno tijelo“ muškarca, žene i Stvoritelja, zadatak je ove grupe.

Teološki iznimno zahtjevna, iskustveno „škakljiva“ tema ljudske spolnosti nije obeshrabrila ovu grupu, naprotiv zavidna je razina spremnosti na promišljanje i otkrivanje ovog velikog otajstva. Vjerujemo da će uz Božju pomoć biti plodonosna svakom pojedinom bračnom paru, ali i Kursilju koji će dalje moći razvijati svoju vlastitu kerigmatsku (svjedočku) metodu na temelju svjedočanstva tijela kao svjedočanstva Ljubavi kako Ivan Pavao II. kaže: „Evo što je tijelo: svjedočanstvo…Ljubavi“

Ivana Šarušić

Podijelite objavu

Skip to content