Osvrt na tečaj u Ivancu (15.-17.11.2019.)

U župi Svete Marija Magdalene u Ivancu održan je Kursiljo, mali tečaj kršćanstva za drugu grupu krizmanika od 15. do 17. ožujka 2019.godine. Tamo su nas dočekali i odlično ugostili vlč. Kristijan Stojko i vlč. Mišel Kovačević. Uvod u Kursiljo i samu uvodnu temu „Tko sam ja?“ imao je vlč. Kristijan Stojko koji je ovaj vikend proveo s još 14 animatora na čelu s rektorom, Jurajem Toplakom (Svjedočanstvo animatora o jednoj ispovijedi). Osim njega s krizmanicima su se zabavljali i prenosili im svoja iskustva s Gospodinom; Nikola Validžić (Traganje za vrijednošću), Nikolina Jadanić (Kršćanin u svojoj Crkvi), Ivana Geci (Zapreke u kršćanskom životu + Kralježnica), Lorena Ćibarić (Apostolat + Mi i svijet), Mateja Hudoletnjak (Kršćanski život je drugačiji+Produbljivanje), Leon Matuza (Prijateljska zajednica), Ivana Janković, Paula Krašek, Sara Brodar, Hana Čavlek, Silvija Šoštarić, Lorena Zebec, Robert Blum te bračni par, Katarina i Mario Jarnjak (Čistoća).

Program su obilježile razne molitve, igre, posebno na svježem zraku, pjesme, prezentacije o Drvencima, Svetoj misi i Sakramentima te filmići uz koje nije nedostajalo smijeha, zabave, šale, ali ni unutarnjeg upoznavanja sebe i ostalih. Tečaj je zaključen dojmovima krizmanika i animatora nakon svete Mise.

Predivna iskustva kao ova, uvijek me još više obogate novim znanjem, radošću,što smo upravo mi mladi u mogućnosti posvetiti neko vrijeme krizmanicima koji će ubrzo postati punoljetni članovi Crkve. Veliko je zadovoljstvo provesti vikend s mladim ljudima prenoseći im svoje znanje, ali također i naučiti ponešto novo od njih. No uz sve lijepe osjećaje uvijek se na kraju javlja i tuga zbog rastanka s mnogim novim prijateljima. Ukratko, još jedno prekrasno iskustvo koje će se sigurno neće tako lako zaboraviti.

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content