Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj u Ivancu (15.-17.11.2019.)

U župi Svete Marija Magdalene u Ivancu održan je Kursiljo, mali tečaj kršćanstva za drugu grupu krizmanika od 15. do 17. ožujka 2019.godine. Tamo su nas dočekali i odlično ugostili vlč. Kristijan Stojko i vlč. Mišel Kovačević. Uvod u Kursiljo i samu uvodnu temu „Tko sam ja?“ imao je vlč. Kristijan Stojko koji je ovaj vikend proveo s još 14 animatora na čelu s rektorom, Jurajem Toplakom (Svjedočanstvo animatora o jednoj ispovijedi). Osim njega s krizmanicima su se zabavljali i prenosili im svoja iskustva s Gospodinom; Nikola Validžić (Traganje za vrijednošću), Nikolina Jadanić (Kršćanin u svojoj Crkvi), Ivana Geci (Zapreke u kršćanskom životu + Kralježnica), Lorena Ćibarić (Apostolat + Mi i svijet), Mateja Hudoletnjak (Kršćanski život je drugačiji+Produbljivanje), Leon Matuza (Prijateljska zajednica), Ivana Janković, Paula Krašek, Sara Brodar, Hana Čavlek, Silvija Šoštarić, Lorena Zebec, Robert Blum te bračni par, Katarina i Mario Jarnjak (Čistoća).

Program su obilježile razne molitve, igre, posebno na svježem zraku, pjesme, prezentacije o Drvencima, Svetoj misi i Sakramentima te filmići uz koje nije nedostajalo smijeha, zabave, šale, ali ni unutarnjeg upoznavanja sebe i ostalih. Tečaj je zaključen dojmovima krizmanika i animatora nakon svete Mise.

Predivna iskustva kao ova, uvijek me još više obogate novim znanjem, radošću,što smo upravo mi mladi u mogućnosti posvetiti neko vrijeme krizmanicima koji će ubrzo postati punoljetni članovi Crkve. Veliko je zadovoljstvo provesti vikend s mladim ljudima prenoseći im svoje znanje, ali također i naučiti ponešto novo od njih. No uz sve lijepe osjećaje uvijek se na kraju javlja i tuga zbog rastanka s mnogim novim prijateljima. Ukratko, još jedno prekrasno iskustvo koje će se sigurno neće tako lako zaboraviti.

Podijelite objavu

Skip to content