Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj za krizmanike u Križevcima (15.-17.11.2019.)

Mali tečaj radosnog kršćanstva održan je od 15. do 17. studenog za krizmanike Župe sv. Ane u Križevcima. Mladi animatori Ana Barić, Lucija Klarić, Vjekoslav Bambir, Ivan Havliček, Mihael Goričanec i Josip Deglin u zajedništvu s vlč. Rokom Ivanovićem i domaćim animatorima nastojali su mlade oduševiti za Krista, a to im je i pošlo za rukom!

Krizmanicima su u svjedočanstvima mladih predstavljene teme Traganje za vrijednošću, Kršćanski život je drugačiji, Produbljivanje i Apostolat. Vlč. Roko predstavio je na vrlo zanimljiv i poučan način prispodobu o Milosrdnom ocu i temu sakramenata, a još smo govorili o temi čistoće i Duha Svetoga. Osim predavanja, vlastita iskustva i doživljaje podijelili smo u malim grupama, a najzanimljivije je bilo druženje uz ručak i igre. Mnogi su se na tečaju prvi put susreli s klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom i gotovo svi su iskoristili priliku za svetu ispovijed za vrijeme pokorničkog bogoslužja.

Krizmanici su ostali iznenađeni sa zajedništvom animatora, radosti koju su svjedočili i ono što ih je najviše oduševilo je to da stvarno postoje mladi ljudi koji žive svoju vjeru. Naučili smo da vjera zahvaća sve aspekte našeg života, s njom živimo i borimo se, rastemo i učimo, ali sve u zajedništvu jer, kao što je rečeno u jednom svjedočanstvu, “jedan štapić se lako slama, ali snop štapića je puno teže slomiti”. Također, dvije rečenice izrečene u svjedočanstvima posebno su se urezale u srca mladih, a govore da “Sve mogu u Onom koji me jača!” (Fil 4,13) i “Ja živim, ali ne više ja, nego Krist živi u meni!” (Gal 2,20).

Podijelite objavu

Skip to content